Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj
+6
mojca
GreGor
bjakeb
denden
Boshti
talker2
10 posters
Stran 3 od 4
Stran 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj
objestna dejanja na skupnih delih je smiselno imeti zavarovano. razbije se špegu v liftu, šipa, etc, a ni fajn, da zavarovalnica to pokrije?
8 eur na mesec je pa res mal kruta
8 eur na mesec je pa res mal kruta
bjakeb- Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008
sem vceraj gledal to zavarovalno polico. pomojem je to smiselno imeti, ker to je zavarovanje od pozaraa in podobnega za celo bajto. v primeru kaksne skode, ki nastane pri sosedu je to precej lazje uveljvljati.
pa tudi zavarovanje za objestnost je mnogo bolj smiselna kot kaksen varnostnik.
kar se pa tice zavijanja: za nass je ta prometna ureditev idealna, mamo prosto pot do trzaske
pa tudi zavarovanje za objestnost je mnogo bolj smiselna kot kaksen varnostnik.
kar se pa tice zavijanja: za nass je ta prometna ureditev idealna, mamo prosto pot do trzaske
sej ne vem, kam naj to dam, ampak a ste vidl nagačeno žival pri vhodu v garazo, gor na instalacijah??
res hillarious, to je treba poskrbet in ga ustrezno zavarovat
res hillarious, to je treba poskrbet in ga ustrezno zavarovat
To je naš novi varnostnik.
Looz- Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008
nasega novga varnostnika so odstranil.
Stroški upravljanja - upravnik
UPR nam je bil dodeljen brez naše možnosti pogajanja in primerjanja njegovih storitev in cen z konkurenco. Stroški ki nam jih zaračunava niso "Ugodni". Prepričan sem, da si lahko izborimo boljšo ponudbo oz. da za obračunane stroške - ceno upravljanja storitev, naredi še kaj več. Moti me tudi ker ni nobenega odziva od zadnjega sestanka. Dobro bi bilo če bi lahko komunicirali npr. preko takšnega foruma. Npr. ne gori žarnica v hodniku stavbe A v pritljičju, ne pa da dobimo na računu 10 žarnic (in verjetno tako vsak mesec).......Žarnica na vhodu v garažo pa ni zamenjana...(ker jo je treba dejansko zamenjati in ne samo zaračunati)... Sej ne bi bilo treba da vsak dan preverja "resne" pripombe in probleme stanovalcev, enkrat na teden bi pa šlo?. In namesto da sestankujemo v mrzli garaži bi lahko o opravljenih storitvah, rešenih in nerešenih problemih (kaj je z enotnim načrtom zazelenitve oz. zapiranja atrijev, al bo še kdo postavil planke iz Bauhausa)..........to komentiral na forumu oz "neki spletni strani"....
Neibr- Število prispevkov : 1
Registration date : 28/11/2008
Se zelo strinjam, mislim, da moramo dobiti cifre konkurenčnih upravnikov. Potem je pa tudi potrebno pritisniti na UPR, glede na to, da morajo oni od KZ zahtevati odpravo napak na skupnih delih.
Če vemo, da jih KZ pripelje v zgodbo in jim dejansko zrihta posel, potem ne moremo pričakovati neke ostrine pri zastopanju naših interesov nasproti KZ.
Mislim, da jim moramo predstaviti, da če ne bodo začeli zares delati za svoj denar, bomo začeli s postopki za iskanje novih upravnikov.V mojem prejšnjem bloku smo to naredili in se je zgodba precej spremenila z novim upravnikom.
Če vemo, da jih KZ pripelje v zgodbo in jim dejansko zrihta posel, potem ne moremo pričakovati neke ostrine pri zastopanju naših interesov nasproti KZ.
Mislim, da jim moramo predstaviti, da če ne bodo začeli zares delati za svoj denar, bomo začeli s postopki za iskanje novih upravnikov.V mojem prejšnjem bloku smo to naredili in se je zgodba precej spremenila z novim upravnikom.
A kdo ve kdaj bo sestanek stanovalcev iz B bloka? Upam da ne bomo zmrznili v poplavljeni garaži.
Looz- Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008
23.12.2008 ob 18.00 v garaži
GreGor- Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008
razno
pri smetnjakih je res nenavadno, da ni ločevanja odpadkov, saj so nenazadnje ravno zaradi tega podražili komunalije, zdaj pa še papirja nimamo kam metati. je pa res, da se tam najbolje vidi kultura stanovalcev, ko iz enih smetnjakov že vse ven leze, zraven pa prazni smetnjaki; očitno je narediti dva koraka nekaterim sila težko.
pri atrijih bo vsekakor potrebno odstraniti umotvor okoli enega od atrijev v bloku A; če jih tako zelo moti, da se vidi v atrij, pač ne bi kupili tukaj stanovanja, ne pa da imamo zdaj vsi to čudo na dvorišču.
v skupnih prostorih je malce nenavadno, da ni nobenega stenčasa, na katerem bi bilo kakšno koristno obvestilo.
na t2 so samo sporočili, da kabelska in internet nista možna, ker jim telekom ne dopusti dostopa.
pri zlorabah garaž je sicer težko govoriti o tem, kaj je zloraba, saj lastniki lahko dajo ključe "komurkoli," nenazadnje najemniki niso lastniki, pa ni razloga, da ne bi parkirali; če se parkira na tujem mestu, lahko lastnik verjetno iz tega tudi kaj iztrži, saj parkiranje v ljubljani ni zastojn; pri zlorabah parkiranja na skupnih površinah pa bi bilo dobro uvesti kar tarifo in obvestiti tudi policijo, saj gre za ogrožanje varnosti; nek osebek je zadnjič parkiral kar na izvozu iz garaž, tako da se niti mimo njega ni dalo; takšni primeri bi vsekakor morali biti prijavljeni na policijo;
sicer pa se poleg foruma kultura ljudi najbolje vidi na hodnikih, kjer, zanimivo, da predvsem starejši, nikakor ne znajo niti odzraviti, kaj šele pozdraviti; problemi pa bodo bolj ali manj zato, ker skladno s slovencelsko kulturo, nihče ne bo nič naredil, samo vsi bodo penili...
pri atrijih bo vsekakor potrebno odstraniti umotvor okoli enega od atrijev v bloku A; če jih tako zelo moti, da se vidi v atrij, pač ne bi kupili tukaj stanovanja, ne pa da imamo zdaj vsi to čudo na dvorišču.
v skupnih prostorih je malce nenavadno, da ni nobenega stenčasa, na katerem bi bilo kakšno koristno obvestilo.
na t2 so samo sporočili, da kabelska in internet nista možna, ker jim telekom ne dopusti dostopa.
pri zlorabah garaž je sicer težko govoriti o tem, kaj je zloraba, saj lastniki lahko dajo ključe "komurkoli," nenazadnje najemniki niso lastniki, pa ni razloga, da ne bi parkirali; če se parkira na tujem mestu, lahko lastnik verjetno iz tega tudi kaj iztrži, saj parkiranje v ljubljani ni zastojn; pri zlorabah parkiranja na skupnih površinah pa bi bilo dobro uvesti kar tarifo in obvestiti tudi policijo, saj gre za ogrožanje varnosti; nek osebek je zadnjič parkiral kar na izvozu iz garaž, tako da se niti mimo njega ni dalo; takšni primeri bi vsekakor morali biti prijavljeni na policijo;
sicer pa se poleg foruma kultura ljudi najbolje vidi na hodnikih, kjer, zanimivo, da predvsem starejši, nikakor ne znajo niti odzraviti, kaj šele pozdraviti; problemi pa bodo bolj ali manj zato, ker skladno s slovencelsko kulturo, nihče ne bo nič naredil, samo vsi bodo penili...
aklaim3- Gost
Parkiranje v garaži
Čisto razumljivo je , da dajo lahko lastniki ključe komurkoli, samo nekateri pa parkirajo v garaži na skupnih površinah in ne na določenih parkiriščih. Tak primer parkiranja se dogaja zraven parkirnega mesta št. 52, parkira bel mercedesov kombi.
Sonce- Število prispevkov : 10
POGLEJMO MALO BOLJ NATANČNO, OZ. SPLOH POGLEJMO
V GARAŽI:
- so neke kovinske mreže z napeljavo pod stropom tako šlampast pršraufane da je kr hudo.
- stene v garaži so ko v Sarajevu, GARANT sm bil tam, pa je ponekod po vojni tam že boljš porihtan!
- tisto kamenje okoli bloka (nekakšna okna garažo) je vse prej kot estetsko, polno pločevink, odpadkov... UFFF.
- ne vem zakaj ni strop lepo pobarvan
- na tleh bi moral biti asfalt, ki ne drsi, je bolj trajen, a dražji!
- "zelenica" okoli bloka je polna kamenja, saj so sejali travo kr na nepograbljeno! Kdo bo to kosil? In kdo plačeval?
- a nislijo cokl okol bloka še kej pokitat in pofarbat, a bomo imel črn tk ko sosedi iz prvega stolpiča???
SE MI NE DA VEČ PISAT KR JE TEGA TULK - DEJMO MAL PRTISNAT NA KZ IN UPR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- so neke kovinske mreže z napeljavo pod stropom tako šlampast pršraufane da je kr hudo.
- stene v garaži so ko v Sarajevu, GARANT sm bil tam, pa je ponekod po vojni tam že boljš porihtan!
- tisto kamenje okoli bloka (nekakšna okna garažo) je vse prej kot estetsko, polno pločevink, odpadkov... UFFF.
- ne vem zakaj ni strop lepo pobarvan
- na tleh bi moral biti asfalt, ki ne drsi, je bolj trajen, a dražji!
- "zelenica" okoli bloka je polna kamenja, saj so sejali travo kr na nepograbljeno! Kdo bo to kosil? In kdo plačeval?
- a nislijo cokl okol bloka še kej pokitat in pofarbat, a bomo imel črn tk ko sosedi iz prvega stolpiča???
SE MI NE DA VEČ PISAT KR JE TEGA TULK - DEJMO MAL PRTISNAT NA KZ IN UPR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
blok B- Gost
Mislm da asfalta v garažo ne boš dobil, problem asfalta je da gori, kar je dokaj neugodno v primeru požara.
Še dobr da niso v garažo položil parketa.
Še dobr da niso v garažo položil parketa.
stanoval- Gost
Zanima me samo to, da je skladno z zakonodajo in ne drsi. Marsikaj gori, pa se lahko za marsikaj uporablja, če je to narejeno po predpisih.
Asfalt je lahko v tunelih, kjer tud ni fajn, da gori... a očitno se da to tako narediti, da je ok.
DEJSTVO je, da smo dobili v naših pogodbah zapisano, da bo asfalt in DEJSTVO je, da bi imeli z asfaltom 20 let miru, kar se tiče tal garaže. In DEJSTVO je, da je asfalt dražji od tega "sranja", ki je sedaj. In to DEJSTVO ni goli slučaj, ampak računica investitorja!!!!
Asfalt je lahko v tunelih, kjer tud ni fajn, da gori... a očitno se da to tako narediti, da je ok.
DEJSTVO je, da smo dobili v naših pogodbah zapisano, da bo asfalt in DEJSTVO je, da bi imeli z asfaltom 20 let miru, kar se tiče tal garaže. In DEJSTVO je, da je asfalt dražji od tega "sranja", ki je sedaj. In to DEJSTVO ni goli slučaj, ampak računica investitorja!!!!
asfalt- Gost
Kot je meni znano, v tunelih ravno zaradi požarne varnosti ni asfalta (razen na Hrvaškem), ampak beton.
Asfalt sam po sebi ne bo rešil ničesar. Ima tudi slabe lastnosti, namreč zelo škoduje gumam pri ostrem zavijanju (pri parkiranju), sploh ko je nov, nezlizan.
Mislm da je ta podn ki je sedaj čisto ok (material), ni pa narejene ustrezne drenaže. Za mene je problem stoječa voda, ki nima kam odteči. če bi to nekako rešili, potem bi bilo čisto ok.
Predlagam, da nagnemo celotno zgradbo, da postane znamenitost
Asfalt sam po sebi ne bo rešil ničesar. Ima tudi slabe lastnosti, namreč zelo škoduje gumam pri ostrem zavijanju (pri parkiranju), sploh ko je nov, nezlizan.
Mislm da je ta podn ki je sedaj čisto ok (material), ni pa narejene ustrezne drenaže. Za mene je problem stoječa voda, ki nima kam odteči. če bi to nekako rešili, potem bi bilo čisto ok.
Predlagam, da nagnemo celotno zgradbo, da postane znamenitost
Pezde- Gost
Lahko pa dvignemo poden v garaži pri bloku Ain naredimo kalnčino v smer blok B, tako da bo vsa voda odtekala pred blok B. V bloku B je itak kar nekaj terencev, ki bi z lahkoto obvaladali te nove vozne razmere.
Kababuli- Gost
Asfalt in talna vlaga
Glede vnetljivosti asfalta pri nas tako ne bo problema, saj če pogledate na granitna tla na hodniku pred vhodom v dvigalo bloka B ,vlaga že "udarja" na plano!
Vprašali bi KZ , kakšna je hidroizolacija naših dveh blokov ?
Vprašali bi KZ , kakšna je hidroizolacija naših dveh blokov ?
B-jevec- Gost
Očitno eni ne nosite visokih pet, ali pa je to pri nas nezaželjeno...
Vsekakor je zelo nevarno, saj zelo drsi. Mi je čist vseeno, kaj je na tleh, a ne sme drseti, pa pika!!!!!!!
Tudi za otroke je nevarno, premaz bi moral biti kot v garažnih hišah!!!
Vsekakor je zelo nevarno, saj zelo drsi. Mi je čist vseeno, kaj je na tleh, a ne sme drseti, pa pika!!!!!!!
Tudi za otroke je nevarno, premaz bi moral biti kot v garažnih hišah!!!
DRSIJO- Gost
Meni se tla ne zdijo pretirano drseča. Res pa je, da tam kjer jaz parkiram in hodim ni pretiranega prometa.
predno pametujemo na to temo, bi bilo fajn, da nekdo poizve, kaksni so standardi za takšna tla in kakšna tla imamo mi.
predno pametujemo na to temo, bi bilo fajn, da nekdo poizve, kaksni so standardi za takšna tla in kakšna tla imamo mi.
STANDARDI
Boš ti poizvedel dragi sosed? Boš izbrskal vse te standarde? Rada bi te videla!!!!
Kakšni so standardi za lakiranje parketa? Pojma nimam, a sem sigurna, da moj ni po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za beljenje? Pojma nimam, a sem sigurna, da moje stene niso beljenje po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za polaganje marmornih plošč in kakšna naj bo fugirna masa? Pojma nimam, a sem sigurna, da tla po naših hodnikih niso po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za polaganje tlakovcev? Pojma nimam, a sem sigurna, da naši tlakovci niso položeni po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za pritisk v pipah? Pojma nimam, a sem sigurna, da mi mora teči voda iz treh pip (priključkov) hkrati. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
IN TAKO NAPREJ.....
Tipično izgovarjanje na standarde se ponavadi začne takrat, ko hočeš nekoga na kratko odpraviti. Da ti mora standarde predočiti izvajalec, se lahko prepričaš NA URADU ZA VARSTVO POTROŠNIKOV.
Kakšni so standardi za lakiranje parketa? Pojma nimam, a sem sigurna, da moj ni po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za beljenje? Pojma nimam, a sem sigurna, da moje stene niso beljenje po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za polaganje marmornih plošč in kakšna naj bo fugirna masa? Pojma nimam, a sem sigurna, da tla po naših hodnikih niso po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za polaganje tlakovcev? Pojma nimam, a sem sigurna, da naši tlakovci niso položeni po standardih. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
Kakšni so standardi za pritisk v pipah? Pojma nimam, a sem sigurna, da mi mora teči voda iz treh pip (priključkov) hkrati. Standarde mi naj predoči izvajalec, ki naj bi bil strokovnjak.
IN TAKO NAPREJ.....
Tipično izgovarjanje na standarde se ponavadi začne takrat, ko hočeš nekoga na kratko odpraviti. Da ti mora standarde predočiti izvajalec, se lahko prepričaš NA URADU ZA VARSTVO POTROŠNIKOV.
LIZA- Gost
no ja, standardni so ponavadi precej ohlapni, in ponavadi ti bo izvajalec zelo rad rekel, da je vse po standardih....
OHLAPNI STANDARD
Da ni tale "by bjakeb " kak podizvajalec KRAŠKEGA ZIDARJA? Je pa sigurno kolega od tistega LOLIJA.
Izvajalec oz. podizvajalec mora navesti po katerih standardih je npr.:da voda teče samo iz dveh porabnikov, ko se priključi tretji, pa že kaplja... In še tako ohlapni standardi tega ne predpisujejo, še posebno, če je stanovanje - recimo 120 m2.
Prid pogledat v kopalnico ti in tvoj ohlapni standard, če ne verjameš!
On - PODIZVAJALEC mora navesti npr. po katerih standardih se parket lakira samo 1x, ne pa jaz, po katerih se mora lakirati 3x !!!!
Pa te menda ja ne bo punca, ki nima pojma o tehniki, učila osnov. Verjamem da ne, ker se samo zezaš in provociraš dragi "sosed podizvajalski".
Tvoja LIZA!
Izvajalec oz. podizvajalec mora navesti po katerih standardih je npr.:da voda teče samo iz dveh porabnikov, ko se priključi tretji, pa že kaplja... In še tako ohlapni standardi tega ne predpisujejo, še posebno, če je stanovanje - recimo 120 m2.
Prid pogledat v kopalnico ti in tvoj ohlapni standard, če ne verjameš!
On - PODIZVAJALEC mora navesti npr. po katerih standardih se parket lakira samo 1x, ne pa jaz, po katerih se mora lakirati 3x !!!!
Pa te menda ja ne bo punca, ki nima pojma o tehniki, učila osnov. Verjamem da ne, ker se samo zezaš in provociraš dragi "sosed podizvajalski".
Tvoja LIZA!
LIZA- Gost
Liza sam še kakšno slikco gor pa je to to
GreGor- Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008
Stran 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» [objekt B] Sestanek zbora lastnikov 11.2.2009
» Zadeve z upravnico
» Prevzem stanovanj - objekt B
» Prevzem stanovanj - objekt A