Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

+6
mojca
GreGor
bjakeb
denden
Boshti
talker2
10 posters

Stran 1 od 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

Objavlja  talker2 07.10.08 11:05

V četrtek 9 oktobra 2008 ob 18h je sklican spoznavni sestanek z upravnikom in lastniki stanovanj.
Pozivam vas, da se ga udeležimo v čim večjem številu, ter da izpostavimo probleme skupne lastnine, ki so opisani na tem forumu - da se začne čimprej nekaj dogajati na tem področju.

talker2

Število prispevkov : 12
Registration date : 27/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty VIŠKA SONČAVA - spoznavo srečanje z upravnikom

Objavlja  stane 07.10.08 21:00

Naš upravnik je:
podjetje UPR d.o.o.
Operativni upravnik objekta: Jana Runtič - 041 677 907
Jana.runtic@upr-ljubljana.si

Moj prvi občutek je, da se bo z njimi dalo dober delati !!!

Sevada pa ne hvali dneva pred nočjo, že marsikje je v začetku zgledalo super, ko pa je bilo potrebno preiti k dejanjem, pa tema...

Torej obetavno, da se srečamo!

V vsakem primeru je večina stvari v naših rokah (razen uporabnega dovoljenja)!

stane
Gost

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty Spoznavni sestanek za nami ...

Objavlja  Boshti 09.10.08 22:21

Dočakali in tudi uspešno zaključili spoznavni sestanek. Upravnica korektna, pripombe in predloge s strani prisotni Ajevcev na mestu. Zaenkrat kaže na uspešno sodelovanje in urejanje skupnih zadev. Vsaj v primerjavi s preteklimi izkušnjami (SPL ...)

Boshti

Število prispevkov : 9
Registration date : 09/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty Predlogi včerajšnjega sestanka

Objavlja  kababuli 10.10.08 15:57

- Najeti varnostno službo (stroški 17 eur, če plačuje še C blok padejo na 11 EUR na stanovanje)
- Narediti projekt za ograditev atrijev, da bo enoten izgled (priprava projekta je 50 EUR na atrijsko stanovanje)
- Postaviti vrata na oba konca igrišča, zaenkrat brez ključavnice, da se preveri psihološki efekt na zbiranje mladine
- Postaviti količke okrog bloka, da ne bo vse zaparkirano
- Preveriti možnost postavitve ležečih policajev za zmanjšanje hitrosti ali postaviti znak 30 km/h in naročiti kontrolo prometa.
- Preveriti, kako visok blok se bo zidal tam kjer je zdaj pekarna (obkljubljeno je bilo pred prevzemi, da naj ne bi presegal hiše, ki zdaj tam stoji)
- Montirati stojala v kolesarnico
- Ukrepati proti divji privatizaciji hodnikov (primer: stanovanje A.T.67)
- Skleniti zavarovanje za poškodovanje zunanjih objektov.

kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty Re: Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

Objavlja  denden 10.10.08 16:49

Se pravi če sem prav razumel stroški priprave projekta enotne zagraditve atrijskih stanovanj (in teras?) plačajo samo lastniki teh stanovanj in ne vsi ostali?

denden

Število prispevkov : 8
Registration date : 10/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty Re: Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

Objavlja  kababuli 11.10.08 1:01

Projekt bodo definitivno financirali le lastnik atrijskih stanovanj, saj je vendarle njihov nteres, da sezagradi atrije. Pomembno je le, da se ljudje zavedajo, daje nujno potrebno imeti enoten izgled, ker tao vrednost nepremičnini rate oz. se ohranja. Mislim, da vsak, vsaj kolikortoliko normalen lastnik atrijskega stanovanja bo izračunal, da ga stroški izdelave projekta in eventuelno drŽažje izvedbe stanejo vendarle manj kolikor mu naraste vrednost stanovanja.

lp

kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  strokovn 11.10.08 8:34

Se strinjam s kababulom. Predlagam pa, da se hkrati naroči še projekt za eventuelno preureditev (zasaditev, zasenčenje, zasteklitev...) teras. Ne bi bilo fino, če bi vsak to delal po svoje.

Projekt za atrije bi tem stanovalcem moral dati nekoliko zasebnosti. Strokovnjaki - Strgar in Arboretum Volčji potok - zatrjujejo, da je za plezalke absoluno premalo zemlje in je iluzorno pričakovati njihovo bujno rast na 25cm "zemlje".

Projektanti so tu popolnoma zgrešili in se očitno niso pozanimali pri stroki !!!!

Projekt bi opredelil vrsto, barvo, višino ograje.

Projektanti so naredili kar nekaj napak in prav bi bilo, da za nih odgovarjajo ali jih popravijo! Tudi otroško igrišče ni rešeno kot je potrebno in vzdrževanje bo ob tako katastrofalni izvedbi stalo celo premoženje. Zavedati se moramo, da bo čez dve leti popolnoma na naših plečih.
In potem bomo zvedeli koliko stane en m2 plošč in kako velika je razlika v kvaliteti in ceni med posameznimi ponudniki na trgu affraid .

strokovn
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 12.10.08 16:22

ma ni za pretiravat z nekimi varnostniki in takimi heci.. jaz 11 ali pa 17 eurov za varnostnika definitivno ne dam

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj Empty varnostniki

Objavlja  Boshti 12.10.08 20:45

Aha, se boš potem kar odločil namesto ostalih lastnikov. Fajn.

Na sestanku je bil izpostavljen problem varnosti (zbiranje mladine, uničevanje igral, poškodba domofona, uživanje mamil na igrišču) in ni bil nihče proti temu, da zberemo ponudbe za varnostnika.

Boshti

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denden 12.10.08 22:07

nihče ni izrazil nasprotnega mnenja Smile vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi prišlo do glasovanja Smile

denden

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  strokovn 12.10.08 23:44

Nihče ne jamči, da ne bo škode tudi ob varnostniku. VENDAR, je verjetnost mnogo manjša.

Ne vem, če je vsem jasno, kolikšni so stroški brisanja grafitov, popravila video kamer, igral..., kar bi seveda morali v končni fazi sami plačati.

In kot je v tem foromu nekdo že lepo zapisal, gre za ohranjanje vrednosti lastnine vsakega od nas. Meni npr. ni vseeno, če bi bilo stanovanje zaradi zanemarjenosti, čez tri leta vredno 10% manj kot bi lahko bilo. In vsak nepremičninski posrednik ti lahko potrdi, da je v praksi natanko tako. Stanovanja se tudi zato nekje mnogo lažje prodajajo kot drugod (in imajo seveda višjo tržno ceno).

Da sploh ne govorim o kvaliteti bivanja v zanemarjenem okolju Mad

Lastniki stanovanj, ki tam tudi bivajo, bi to morali razumeti, tisti, ki jih oddajajo podnajemnikom pa tudi.
Nezainteresirani bi tako lahko bili le podnajemniki, ki so v teh stanovanjih kratkoročno...
in moraji te stroške kriti pale To sicer lahko razumem, odobravam pa ne!

Pa brez zamere!

strokovn
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 13.10.08 11:13

To je seveda tvoje mnenje, s katerim ni nujno, da se drugi strinjamo.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denden 13.10.08 11:16

Tudi jaz ne vidim razloga za varnostnika in neko pregrajevanje ploščadi. Stroškov bo po mojem mnenju že tako dovolj, tako da res ne vidim potrebe, da bi plačevali še varnostnika. Saj nismo v vojašnici!

denden

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boshti 13.10.08 13:06

Standardno ... bo pa pač tako kot je ponavadi v soseskah na sončni strani alp, nič se ne bomo mogli zmenit zaradi posameznih lastnikov.

Razlogi za tovrstno razmišljanje so v dogodkih, ki so se že zgodili, ne v nekih "strahovih":
- uničena zunanja enota domofona na objektu A v avgustu
- uničevanje igral s strani mladostnikov (klic na policijo ne pomaga, smo klicali)
- poizkus vloma v garažo (ostanki vidni na vhodnih vratih v garažo pod smetmi)
- kajenje marihuane na otroškem igrišču in ugaševanje ogorkov na ploščah pod igrali

In to v dveh mesecih ...

Boshti

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denden 13.10.08 13:11

Take stvari se dogajajo povsod in varnostna služba ne bo prav dosti pomagala, vsaj ne za 11-17 EUR na mesec al kolk Smile za otroško igrišče vahtat se mi zdi pa 17 EUR mesečno na stanovanje preveč.

denden

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boshti 13.10.08 13:36

Ste že povedali, da ne boste plačevali, se opravičujem za vaš čas ... Saj res zakaj bi sploh meli varnostnike?

Glavno, da lastniki dajejo "lične" ograje v atrije, "lepe" markize na terase, prestavljajo omare v hodnike, parkirajo v garaži pred vhodom do dvigala, vrtajo in "štemajo" ob nedeljah zjutraj, puščajo biološke odpadke in plenice v garaži.

Boshti

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 13.10.08 13:49

Aja, pol bo varnostnik še vse to počel?? Kjut.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boshti 13.10.08 14:26

Mhm ... še kosilo pride skuhat, pa rože zalit. Lastniki, ki počnejo zgoraj napisane stvari bodo odločali na sestankih.

Srečno

Boshti

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 13.10.08 14:31

Smrtno resno sem mnenja, da polagat upe, da bo en varnostnik to preprečil je precej iluzorno. Pomojem se bo večino težav z otroškimi igrišči rešilo, ko bodo bloki malo bolj naseljeni. Za škodo na igriščih naj skrbi zavarovalnica.

Vlomi so pa itak realnost vsake take soseske, poznam tudi primere, ko so se dogajali tudi ob varnostnikih in je spet najboljša rešitev zavarovalnica.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  kababuli 14.10.08 10:28

Poglejte, ne jamrat s stroški. Ta stanovaja so novogradnje in precej draga. Če hočemo, da ceno obdržijo je potrebno uvesti nekaj ukrepov, ki pa niso nujno najcenejši. Če ste hoteli poceni stanovanje bi se preselili v kakšen razpadajoč blok, kjer so vse prej omenjene aktivnosti vsakdanje (Prej sem živel v takem bloku in to je katastrofa). Spanje Klošarjev v bloku, scanje po bloku, Parkiranje povsod, zbiranje mladine pred blokom vsak večer, ki traja pozno v noč, popolnoma uničena igrala, fasada, klopce...

Tipično slovensko je, da si ljudje kupijo, nekaj kar je prek njihovih zmožnosti, potem pa nimajo denarja za vzdrževanje (avtomobili, jadrnice, nepremičnine). V tujini je NORMALNO, da če živiš v soseski, ki velja za bolj elitno, da so stroški višji. Ne samo to, v kanadi npr. ne moreš propdati črncu (ker bi cena padla), V Trstu se mesto odloči, da se bo prenavljala fasada in moraš to financirati, Odlagaje raznih skladovnic lesa in samogradnja brez dovoljenj pa itak nista dovoljena v normalnih državah. Še ena tipična slovenska je v stilu, saj meni ne zamaka, ali pa ne rabim lifta saj živim v pritličju, zatorej ne rabim plačevat. Dokler bodo v garaži parkirani avtomobili nad 30.000 EUR mi ne jamrat, da ni denarja...

Varnostna služba ni nujno edini ukrep, za začetek bi veljalo poskusiti tudi z vrati, ki bi morda psihološko odgnala vsiljivce. Govorim o tem: Ko bo potenciaLNI KUPEC STANOVANJA PRIŠEL POGLEDAT nepremičnino in bo videl pred blokom 15 čapcev, ki smeti, navija turbofolk s telefoni, se vozi s skuterji med igrali in s quadom po stopnicah, tega ne bo štel za elitni blok ampak povprečnega in cena bi bila avtomatično nižja. Verjemite mi, sem živel v Dravljah in na Vodmatu, pa vam povem, da je to čista katastrofa. Potrebno je stvari urediti, če to nekaj stane pač stane.

kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  denden 14.10.08 10:52

Svašta. Če je kej tipično slovenskega v tem blo, je to rasna in etnična nestrpnost, ki se kaže v prispevku pred mojim. Vandalizem in take stvari trenutno niso tako pereč problem, da se jih ne bi dalo odpravljati s policijo, če je to res potrebno. Mislim, da razno etiketiranje z "elitnimi" soseskami tukaj sploh ni na mestu. Elitne soseske so ponavadi daleč stran od proge in drugih "navadnih" ljudi, ne pa zraven državne osnovne šole in industrijske cone. Tole ni nobena elitna soseska in hvala bogu da ni. In tudi ne živimo v tujini ampak v Sloveniji. To, kakšen avto ima kdo je njegova stvar in ni nobeno opravičilo za to, da bomo vahtali otroško igrišče za 17 eur na mesec. Kot je povedal že bjakeb - vsa lastnina je že zavarovana z zavarovalnico in ni potrebe, da bi jo poleg tega varovali še z varnostnikom. Če ste sami elitnež in rabite varnostnika, ga pa lahko seveda najamete kar sami, vam pa zagotavljam, da tistemu, ki res hoče nekaj ukrasti ali uničiti, en varnostnik ne bo stopil na prste.

denden

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  za prije 14.10.08 12:36

Dragi moji, prav žalosto je brati nestrpnosti in etikiranja.

Dejati in napisati npr. da so tisti stanovalci, ki odločajo, pravzaprav tisti, ki puščajo svinjarijo in organske odpadke v garaži, je daleč čez mejo dobrega okusa in kaže na pisca samega po sebi.

Mogoče pa je to pravzaprav en sam primerek,ki svoje komplekse izživlja pod različnimi imeni in provocira...

Podobno se je zgodilo na forumu Mesarske soseske, kjer so ugotovili, da provokator sploh ni bil od tam, ampak nekdo, ki se je postavil v bran Sklada in investitorja....??????!!!!!!!!
Verjamem, da je velika večina sostanovalcev super, da si želi bivanja v prijaznem, varnem in pozitivnem okolju. Ve se, kaj je varovanje, ve se, da to ni samo čuvanje igrišča, ve se kaj lahko zavaruješ in kolikom to stane...

Skratka dragi moji sostanovalci, ne nasedajte provokatorju, ki je od nekod... provocira, daje napačne pravne nasvete (npr. da uveljavljaš penale za zamudo po tistem, ko si prevzel stanovanje, ko pa v pogodbi in zakonu jasno piše, da je po prevzemu čas le še za skrite napake!!!!)

Žal forum izgublja pozitivno konotacijo, ki jo je v začetku imel in v tem je provokator uspel. Ampak tako pač je, zato pa so forumi, kjer se moraš registrirati, imajo moderatorja itd.

Očitno se bo debata, vsaj kar se mene tiče, preselila na zbor stanovalcev in mogoče je tako tudi prav.

za prije
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 14.10.08 12:58

Se zelo strinjam z zgornjima dvema.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boshti 14.10.08 14:56

Provokatorji, mhja. Toliko o nestrpnosti.

Napisal sem samo to kar je bilo opaziti in kar se je zgodilo in je prav, da to izvejo še ostali. Sem eden izmed stanovalcev objekta A. Glede na to kaj pa pišete pa je bolje, da preneham. Srečno Bjevcem.

Boshti

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  uporabni 14.10.08 15:21

Jaz se pa strinjam z Boschijem. Če bomo dopustili da nam bo vsak k. sral po otroških igriščih bomo pa res imeli lepo sosesko. Pa ne mislim da bi hotel imeti neko elitno zadevo, normalno sosesko kot jih imajo v manjših mestih po Sloveniji, kjer je kriminala manj. Kakšne cigu migu muzike tudi ne mislim poslušat pod svojim oknom, če bi to hotel bi se naselil na Fužinama. Če kdo misli, da sem zaradi tega nestrpen je to njegova stvar. Torej sem vsekakor za zaprtje območja blokov A in B (to bi moralo biti itak že v osnovnem projektu), glede varnostnika pa bi se morda malo počakalo, da bi v praksi videli, kakšne bodo razmere po vselitvi večine stanovalcev.

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 1 od 4 1, 2, 3, 4  Next

Nazaj na vrh

- Similar topics