Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

+6
mojca
GreGor
bjakeb
denden
Boshti
talker2
10 posters

Stran 2 od 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty Re: Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

Objavlja  bjakeb 14.10.08 15:42

Trenutno živim na Fužinah, nihče ne serje po igriščih.

Sem proti zaprtju ploščadi, že sedaj izgleda kot zapor, kaj bo šele potem. Vse pogumneže pa pozivam, da se zvečer kdaj sprehodijo po ploščadi in grejo malo do igral. Ponavadi se mulci hitro nehajo zbirat...

Če pa hočete popoln mir pa najbolje, da se odselite v kakšen hrib in postavite tri metersko ograjo okoli posesti.

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty Re: Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj

Objavlja  uporabni 14.10.08 16:30

Tisto serje je bilo itak v prispodobi.
Ok, bjakeb je pač proti zaprtju. Vsak ima svoje mnenje, to je treba spoštovat in prisluhnit argumentom za in proti, sej živimo v demokraciji. Odločila pa se bo večina stanovalce in to voljo bo potrebno upoštevati (tako ali drugače).

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  gost2 14.10.08 22:35

Jaz sem bodoci B-jevec in vsekakor podpiram, da naredimo vse potrebno, da zavarujemo
nase skupno dvorisce. Podpiram predlog za varnostnika in za vrata.
Jaz bi celo zaklenil vrata na eni strani dvorisca in sicer tisti vhod, ki gleda proti soli.
Vhod, ki gleda proti zeleznici pa bi pustil odprtega. Na ta nacin bi preprecili prehodnost
dvorisca in hkrati ohranili moznost za morebitne obiskovalce, da lahko pridejo do obeh
objektov.

gost2
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LEPO 15.10.08 0:00

Super, podpiram idejo! Prehodnost skupnega prostora je glavni problem in to bi odpravili.

Bi pa nekaterim na forumu priporočal, da se - če je le mogoče - vzdržijo sarkazma, ciničnosti, žalitev...
Je cel kup spletnih strani na netu, kjer lahko sproščajo takšne potrebe. Hvala!

Povejte svoje mnenje, ga utemeljite, bodite korekti!

LEPO
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kababuli 15.10.08 11:20

Ok, sorry, če je kdo mislil, da sem nestrpen. Sam sem pol-slovenec, sem pa v istem postu in čapce in Slovence nahrulil, torej glih rasist nisem... Če mi namesto turbofolka igra metal, tud ne bom srečen, še Pearl Jami bi dojadili vsak dan pod oknom:). To da so se mulci s quadom vozili po štengah, pa sem dejansko videl na lastne oči. Tud mi smo včasih sicer isto počel (po vrtcih pohal) in pa tud kdo je kaj uničil, ampak so dejansko vrtce zaprli in danes ni več problema.

Še enkrat poudarjam, da ni varnostna služba edina in nujno potrebna zadeva. Morda bi bila vrata ali kaj drugega boljše. Sem pa polagal velike upe, da bo ta soseska vsaj malce drugačna od teh v katerih sem živel do zdaj, zato sem tudi bil pripravljen plačati več denarja. Škoda se mi zdi, da bi zapravili možnost, da postane naša soseska simbol urejenosti in zdravega okolja za vse, ki v njej živimo. Da ne bo pomote, ne grem se elite, ampak bi rad, da postanemo nekaj podobnega, kot je Grbina. Večkrat grem mimo na sprehod in mi zadeva po parih letih izgleda izvrstno. Tudi cena m2 je tam višja kot pri nas, pa se mi zdi lokacija zelo podobna (Imajo ind. cono tik ob soseski, nimajo sicer železnice, so pa oddaljeni bolj od šole,...).

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 15.10.08 11:43

Bravo Kababuli, se popolnoma strinjam s tabo...

In kot je že nekdo zapisal zgoraj: Na tem forumu se lahko pogovarjamo karkoli, vendar se je potrebno zavedati da je to še vedno Internet, kjer ni mogoče preveriti identitete (vsaj na tem forumu ne). Tako da vsi posti zgoraj, ki so sovražno nastrojeni in oporekajo zdravi logiki, so lahko napisani ali s strani Kraškega Zidarja, lahko pa tudi s strani kakšnega mladeniča iz bližnje okolice (ki se je morda vozil s squadom po ploščadi).

Če vprašate mene, bi moral biti forum MODERIRAN, preden pa bi lahko nanj karkoli napisal pa bi se moral na nek način identificirati, da si res stanovalec naselja viška sončava. To bi bilo morda izvedljivo na spletnih straneh upravnika...

talker2

Število prispevkov : 12
Registration date : 27/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 15.10.08 11:49

ROFL, a je tezko verjeti, da lahko nekdo razmišlja drugače od vas?

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  redstele 17.10.08 14:36

Sploh ne vem kaj je tak problem to varovanje. Saj je tako dejstvo da si vsak normalen človek želi da bi imel normalno okolje za življenje. Dejstvo je da so se (sem sam to vidu) in se bodo tudi v prihodnosti dogajale na naši ploščati piz... če nekaj ne naredimo. Men se drugač 17 EUR za 8 ur tud zdi nenormalno veliko ne bi reku za 24 ur to bi še bilo nekak dobra cena. Drugač se pa sam javim pa bom stal pred blokom in klical policijo k itak nič ne naredi in služil od 2500-3000 EUR bruto.
.
Najbolj pametna ideja so vrata pri vseh vhodih (se mi zdi da so 4-je) pa tabla da je pod videonadzorom. Sej niti ne vem a so zunanje površine (igrišča ipd pod Video nadzorom al ne?...drugače raje kupmo še par videokamer in jih zunaj vgradimo)...sej na konc bomo ko v ameriki:)).

redstele
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  uporabni 20.10.08 9:12

Kot je men omenil šef gradbišča med prevzemom stanovanja v petek, naj bi bile na ploščadi nameščene 4 kamere (ne vem al so že al bodo) in naj bi se zadeva snemala v nadzorni sobi. To je baje nadomestilo za tiste sive pokrove klim, ki so jih nameravali dati na blok B zaradi lepšega izgleda, a so si potem kot kaže premislili.

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 20.10.08 10:49

tudi kaksne luci na senzor na ploščadi ne bi škodovale.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty ZAVAROVANJE PO

Objavlja  Kababuli 28.10.08 2:56

Evo, na položnici je neka postavka ZAVAROVANJE PO ki je pri meni 8,6 evra. A kdo ve za kakšno zavarovanje gre?. Jst sem namreč vzel neko zavarovanje (zavarovanje etažne lastnine in stanovanjsko zavarovanje) pri hipotekarnem kreditu, pa me mal skrbi, da dvakrat za isto plačujem?

Anybody?

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty Hišni red in delitev skupnih stroškov

Objavlja  SoSed 28.10.08 10:26

Hišni red, tu npr. piše, da je prepovedano v stanovanju sekati drva in drobiti premog ???, nič pa ne piše o rožah lončnicah, katerih zalivanje je lahko zelo moteče za spodaj stanujoče...če pogledate eno od stanovanj (gleda na pekarno) iz katerega rože segajo do roba lože spodnjega stanovanja. Vem, da je take spore težko reševati, če zadeve niso že v naprej zapisane v hišnem redu (nič nimam proti rožam in zelenju).
Kaj mislite o delitvi skupnih stroškov? Osebno sem za delitev stroškov po enoti - stanovanju, saj skupne prostore uporabljamo približno enako ne glede na kvadraturo ali pa na št. oseb. Kako je z živalmi?

SoSed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 28.10.08 10:50

Kaj če bi se odpravile eno nadstropje višje in se pogovorili? cyclops

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 05.11.08 22:10

A danes je bil tud en sestanek al kaj je bilo tok ljudi okol 18.00 ure v garaži?

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty Pod Ostalo

Objavlja  redstele 06.11.08 15:30

Kaj ste se potem dogovorili pod točko OSTALO, ker sem mogu prej nujno zapustiti sestanek. A vrata bodo?

Lp

redstele
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mojca 06.11.08 16:11

Za vrata upravnica pridobi ponudbe, nadzorni odbor pa jih potrdi, v kolikor bo vrednost do 500€.
Pod razno smo še razpravljali o ceni UPR-ja, ki je previsoka. Upravnica nam bo dala specifikacijo njihove cene, kaj je v tej ceni zajeto in po koliko. Zanimala nas je predvsem cena hišnika, ki je zajeta v njihovi postavki. Poleg tega nam bo izdelala ponudbo za 20€ z DDV (kaj bi dobili za tako ceno upravljanja). Poleg tega smo se strinjali, da je cena čistilke previsoka (cca 10€ na enoto na mesec Shocked ), zato se išče cenejša varianta. Zamenja se pregorela luč ob dovozu v garažo. Poskusi se najti rešitev, kako bi zaklenili vrata v garaži za vstop v blok. Le ta se ne dajo zakleniti zaradi požarnega reda.
No, tega se trenutno spomnim.
Sicer pa bo vse na zapisniku. Lahko tudi pošlješ svoj mail upravnici, tako da te nedelje kontaktira in informira kar v elektronski obliki.
Kar se pa tiče stroškov v našem bloku, postavk na položnici, pa bi mogoče bilo dobro o tem odpreti novo temo, ker bi se o tem dalo veliko debatirati. Najverjetneje bo zanimivo tudi za B blok, ker ga verjetno čaka isti upravnik (je tako, B-jevci?).

mojca

Število prispevkov : 4
Registration date : 09/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 06.11.08 21:26

Kaksna vrata?

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty mojci

Objavlja  redstele 06.11.08 22:03

hvala

redstele
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looz 07.11.08 9:47

Kdaj bo fuzbal tekma A:B? Najbolje kar gor na ploščadi, žogo ukrademo mulariji na igrišču.

A ste kakšno rekli okol ležečih policajev na viški in dolomitski? Se mi zdi da je promet okol blokov čisto adijo, s tem da tistemu, ki se je spomnil dat prednostno križišče na dolomuitsko bi dal pa darwin award. Tuki bo ful nesreč, menda so predvčerajšnjim zbili motorista pri pekarni.

Aja, pa pogrešamo pica burek v pekarni, bo upravnik poskrbel za to? Smile

Looz

Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mojca 07.11.08 20:10

Looz, glede ležečih policajev se je upravnica pozanimala in izvedela, da jih letos 100% ne bo, za naslednje leto pa se še ne ve kako bo z denarjev v občinsklem proračunu (ali bo predviden ali ne). Apelirala je tudi na Policijsko postajo Vič, kjer so obljubili pogostejše kontrole. Prav tako se je (ali se bo, nisem sigurna) glede tega obrnila na četrtno skupnost. Dolgoročno pa bodo na tem križišču sigurno morali posteviti semaforje.

Kar se tiče pekarne se pa itak ne ve, ali jo bodo rušili ali ne. Predviden je še en blok, trenutno se še pogajajo.

Fuzbal tekma? Pridem navijat. :-P

mojca

Registration date : 09/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  themojster 08.11.08 14:07

Ko berem tole o stroških, se kar malo bojim kakšna bo prva položnica. Ali mi lahko kdo pove kakšni naj bi bili približni skupni stroški za 2,5 sobno stanovanje?

O tem, ali je prav, ali ne, da je zavijanje na Dolomitsko cesto prednostno, se da razpravljati. Strinjam se tudi postavitvijo ležečih policajev na Viški cesti in Cesti Solomitskega odreda, ne strinjam pa se - seveda na to ne bom imel vpliva - s postavitvijo semaforjev. Postavitev semaforjev bi še poslabšala pretočnost prometa, pleg tega pa bi bil zaradi ustavljanja pri semaforju še večji hrup (škripanje zavor). Na žalost sem to že izkusil.

themojster

Registration date : 14/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looz 10.11.08 9:51

mojca je napisal/a:Looz, glede ležečih policajev se je upravnica pozanimala in izvedela, da jih letos 100% ne bo, za naslednje leto pa se še ne ve kako bo z denarjev v občinsklem proračunu (ali bo predviden ali ne). Apelirala je tudi na Policijsko postajo Vič, kjer so obljubili pogostejše kontrole. Prav tako se je (ali se bo, nisem sigurna) glede tega obrnila na četrtno skupnost. Dolgoročno pa bodo na tem križišču sigurno morali posteviti semaforje.

Kar se tiče pekarne se pa itak ne ve, ali jo bodo rušili ali ne. Predviden je še en blok, trenutno se še pogajajo.

Fuzbal tekma? Pridem navijat. :-P

O ne, semafor. To sem pa tudi jaz proti.

A res, da bojo še en blok postavili pred A? Uf, kako je gemina zatrjevala januarja 2007, da tam ne morejo nič več postavit...

Looz

Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty Položnice...

Objavlja  Kababuli 10.11.08 23:28

Moje mnenje o položnicah:
- Zavarovanje za 8 EUR sem ukinil, ker sem že ob kreditu se zavaroval pri GRAWE-ju za mislim da okrog 70 EUR na leto, pa imam vse pokrito (tudi notranjo opremo). Aja, pa prvo leto je zastonj:)
- Čistilka oz. čistilec (mož in žena) trenutno pucata res v redu (še v stanovanju pri vhodnih vratih nam je spucal ostanke barve) in sta vredna 10 EUR. Če se bosta razvadila pa lohk razmišljamo o čem cenejšem
-UPR je morda drag, vendar se mi zdi napram npr. SPL zelo odziven in pripravljen, da stvari uredi. Več denarja, več muzike...
- Ležeči policaji ali semaforji in količki na pločnik PODPIRAM!!! Še bolj podpiram iluzijo: zvočno barikado med železnico in nami ter predor pod želznco, ki bi cesto speljal iz tržaške mimo naselja v smer Polhovih Gradcev...
- Fuzbal tekma: Moja napoved 4:3 za A blok.

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Spoznavni sestanek upravnika in lastnikov stanovanj - Page 2 Empty položnice

Objavlja  $ 11.11.08 14:50

Kababuli kako si ukinil zavarovanje za 8 EUR, a ni to obvezno za vse. V zvezi s tem zavarovanjem me grozno moti, da še vedno nisem prejela kopije zavarovalne police (razlog naj bi bil v tem, da smo prevzeli stanovanje še pred pravnomočnostjo uporabnega dovoljenja in torej pred sklenitvijo zavarovanja) in sploh ne vem, ali se to zavarovanje nanaša samo na skupne prostore ali tudi na posamezna stanovanja in kaj sploh krije. Upravnico sva že prosila za kopijo zavarovalne police pa je še vedno nismo dobili.
Enako velja tudi za zavarovanje garaže.

Če že imamo sklenjena zavarovanja (kar vsekakor podpiram) bi bilo zelo dobro vedet kaj sploh krijejo, da bomo lahko če bi slučajno prišlo do zavarovalnega primera, unovčili zavarovalno polico.

$
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kababuli 12.11.08 10:19

Zavarovanje sem ukinil preprosto. Manj sem jim plačal in poslal mail upravnici, da naj mi ukinejo to postavko.

nato sem dobil mail od upravnice: Zanima me ali imate v tej zavarovalni polici upoštevan tudi procent na skupnih delih in napravah, na funkcionalnem zemljišču in ali boste sklenili zavarovanje objestnih dejanj na podlagi vaše požarne zavarovalne police?

Moj odgovor: Zavarovanje, ki sem ga sklenil pri zavarovalnici Grawe ima upoštevan procent na skupnih delih in napravah, na funkcionalnem zemljišču!
Objestna dejanja pa niso zavarovana in jih zaenkrat tudi ne bi zavaroval?

Zdaj še čakam na odgovor...

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Nazaj na vrh

- Similar topics