Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

STROŠKI-položnice

+5
GreGor
Sonce
Pika
talker2
bjakeb
9 posters

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Go down

STROŠKI-položnice - Page 2 Empty Re: STROŠKI-položnice

Objavlja  bravo 06.01.09 13:38

Jaz sem dobil račun za 500 EUR affraid , v nevseljenem stanovanju pa 15 stopinj.

Sem tudi že klical, potrebno je narediti pisno reklamacijo in sporočiti stanje števca, da naredijo obračun po dejanski porabi...

Lp

bravo

Število prispevkov : 1
Registration date : 06/01/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looza 06.01.09 14:04

Torej, če prav razumem, vsem so naredili pavšal, samo pri meni se to dejansko ujema z izmerjeno količino na števcu.

No kakorkoli, 150 EUR na mesec za plin se mi zdi ogromno, a vam se zdi to normalno?

Looza
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 06.01.09 14:37

JA, pomoje je to normalno glede na to da si ogrevu na 24.

Dej si res na 21, pa ko te ni na 18 pa bo velik bolš pomoje. Pa boš sigurno z 100E prišel čez mesec.

Čudn se mi pa zdi, da ti niso dal pavšala a si jim kaj stanje sporočal?

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice - Page 2 Empty Plin

Objavlja  Bojana 07.01.09 11:03

Bravo Liza, točno tako kot si napisala. Pokličeš na omenjeno številko in vse je urejeno. Mi smo namreč tudi dobili za 2.5 sobno stanovanje akontacijo za 43 dni 522 m3, kar znese 363€. Ampak, kot rečeno, samo pokličeš, stornirajo račun in dobiš novega. Definitivno pa bom jaz v bodoče sporočala stanje plinomera vsak mesec med 15. in 22. v mesecu in plačevala plin po dejanski porabi.

LP, Bojana

Bojana

Število prispevkov : 2
Registration date : 07/01/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  kula 07.01.09 11:52

Koliko pa ste v tem času imeli dejanske porabe? Samo da malo primerjamo med seboj...

kula
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Bojana 07.01.09 12:14

Od 5.9. do konca leta 322 m3, vselili pa smo se 20.10.
kar se mi sicer zdi tudi zelo veliko... Crying or Very sad

LP,
Bojana

Bojana

Število prispevkov : 2
Registration date : 07/01/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 07.01.09 14:03

Sam sem imel v 60 dneh 430m3, sem še gledat malo števce po bajti in nisem edini s tako količino, gre pa za 4 sobno stanovanje, ki gleda na severno stran. Vseeno se mi zdi ogromno.

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 07.01.09 15:42

24.10 sem prevzel, ob prevzemu ni blo praktično nič. Zdej pa imam 103 samo še nisem vseljen.

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 07.01.09 16:52

Sedaj ko je mrzlo (-3 in več), porabim cca 8 m3 na dan (ogrevam na 21,5 stopinj ko smo doma in na 20 stopinj ko nas ni ter ponoči). Imam 2,5 sobno stanovanje v pritličju. To pomeni, da je pod mano garaža in verjetno več porabim kot kdorkoli nad mano (ki ga posredno tudi jaz ogrevam).

Preverite še sami! Nekaj dni zapored (ko je približno enaka zunanja temperatura) vsak dan ob isti uri popišite plinski števec in izračunajte koliko porabite na dan v teh mrzlih dneh. Mislim da dosti bolj mraz ne bo in je to torej približna vaša maksimalna dnevna poraba v mrzlih zimskih mesecih (november - marec).

talker2

Število prispevkov : 12
Registration date : 27/09/2008

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice - Page 2 Empty Poraba

Objavlja  Kababuli 09.01.09 10:35

Porabil sem 1000 kubikov od oktobra. Pa grejem skoz na 24,5. Zdaj bom drastično zmanjšal ogrevanje... pa tud avtomatiko sem mal naštudiral.

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 09.01.09 10:47

Tudi sam sem ugotovil dnevno porabo 8m3 v zadnjih treh dneh. Predvidevam da je to maksimum glede na mraz, ki je zunaj. Upam da se kmalu ogreje.

1000m3? Moje sožalje. Neverjetna poraba.

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 16.01.09 23:30

oj,
2,5 sobno, tretji stuk. od 14.11 do 3.1. 132 m3,
grejem na 20-21,5, ko me ni na 16.
ce me ni za vikend, odklopim na nulo celo pec, da mi bojler za vodo ne kuri plina. ko pridem nazaj cez dva dni je se zmer 16.

kolk mam zdej januarja: 0 - mam izkloplen, brazilsko sonce me greje. Laughing

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Šuška 26.01.09 20:55

Tudi mene je ob prejemu položnice za plin skoraj kap, saj je bil znesek celih 374 eur affraid. Seveda sem kilicala na energetiko in bom od zdaj naprej med 15. in 20. v mesecu sporočala dejansko stanje. Še najbolj pa me bega dejstvo, da je na števcu po približno treh mesecih okrog 250 m3 dejanske porabe, vendar je stanovanje še nevseljeno (niti kapljice pretečene tople vode, nenazadnje še niti umivalnika ne korita nimamo Smile ), sicer ga že od začetka ogrevamo na 18 stopinj, par ur na teden (ko smo tam) na 21, vendar ker je stanovanje na sončni strani, so radiatorji čez dan ob lepih dnevih večinoma mrzli. Tako da Question Question Question

Šuška

Število prispevkov : 16
Registration date : 24/01/2009

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice - Page 2 Empty poglej

Objavlja  LIZA 26.01.09 23:40

Poglej na stanje ob vselitvi, oz. prevzemu od KZ.

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Šuška 30.01.09 20:01

LIZA je napisal/a:Poglej na stanje ob vselitvi, oz. prevzemu od KZ.

Saj, gre za dejansko porabo in glede na zgoraj omenjene postavke, se mi zdi to fuuul preveč, poleg tega, pa imajo vsi ostali (na hitro sem vrgla uč na ostale števce v nadstropju) manj, in poleg tega, če se ne motim, že vsi živijo v objektu. Bom malce natančneje spremljala porabo in bomo videli...

Prejela sem poožnico od UPR-ja in se mi zdi postavka za upravljanje in hišnika (28 eur) močno pretirana, na sedanjem objektu plačujemo veliko manj.

Šuška

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice - Page 2 Empty Poraba plina

Objavlja  gost 31.01.09 11:09

Hiša je nova, dobro izolirana, z dobrimi okni - torej razlog za takšno porabo je lahko samo peč. Kakšno peč so nam vgradili ? Potratno, pretirano onesnažuje okolje , pa še polne banje tople vode ne moremo natočiti..... No , res je vredna, da so jo vzeli iz prodaje in jo nadomestili s sodobnejšo.....vendar za neke nove kupce.... Sad

gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Šuška 01.02.09 0:45

gost je napisal/a:Hiša je nova, dobro izolirana, z dobrimi okni - torej razlog za takšno porabo je lahko samo peč. Kakšno peč so nam vgradili ? Potratno, pretirano onesnažuje okolje , pa še polne banje tople vode ne moremo natočiti..... No , res je vredna, da so jo vzeli iz prodaje in jo nadomestili s sodobnejšo.....vendar za neke nove kupce.... Sad

A to z banjo resno affraid Imate vsi takšno izkušnjo? To je pa v današnjih časih popolnoma nedopustno (kot bi imel ful star bojler Evil or Very Mad ). Jaz sem čisto šokirana... Kaj pa se lahko v tem primeru ukrene?

Šuška

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 2 Previous  1, 2

Nazaj na vrh

- Similar topics