Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

STROŠKI-položnice

+5
GreGor
Sonce
Pika
talker2
bjakeb
9 posters

Stran 1 od 2 1, 2  Next

Go down

STROŠKI-položnice Empty STROŠKI-položnice

Objavlja  $ 03.01.09 21:01

Ker so enormne položnice, ki nam jih pošilja upravnik, trn v peti vseh A-jevcev in B-jevcev odpiram novo temo.

Za začetek predlagam, da poskušamo skupaj razvozlati nerazumljive postavke na položnicah:
- kaj so storitve Telekoma (za december so bile celo 3x v skupnem znesku več kot 160EUR)?????
- kaj je naročnina Telekom (za december smo plačali celo 2 naročnini v skupnem znesku več kot 150EUR)????
- protipožarno (96EUR)

A nas ima slučajno kdo za norca, da plačujemo Telekomu za fantomske storitve več kot 300EUR na mesec.

$
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty Re: STROŠKI-položnice

Objavlja  bjakeb 04.01.09 14:22

V B bloku se nic nismo dobili.

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty Fantje ne jokat

Objavlja  LIZA 04.01.09 14:22

Sem iz A in še nisem dobila nobene položnice.
SEM SIGURNA, da bo UPR razložil, če jim vprašanje zastaviš priporočeno. Saj je gospa Jana to obljubila na spoznavnem sestanku in je sigurno "MOŽBESEDA".
Torej ne jokaj tu, ampak pošlji pisno vprašanje na UPR !!!
NAM PA SEVEDA SPOROČI ODGOVOR!
Hvala, tvoja Liza!

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 04.01.09 14:27

ma ta jana je tut vredna svojga dnarja, tko kot vsi od kz pogodbeni sodelavci

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LOL 04.01.09 16:17

Ma kaj bos ti LIZA tle zdaj pametna. Forum je tukaj zato da se napiše kje naš čevelj žuli. Upravnica ni in nikoli ne bo 'možbesede'. Čakal sem 2 meseca odgovor pa ga nisem dobial AJA ko sem zagrozil da bom direktorju njenemu vse razložil pa v 5 minutak vse servisirano tko da LIZa lizikasta ne liži ritk preveč svoji upravnici da ne bo še tebe potem račun presenetil, aja ga še nisi dobila...tko da tišina!
.
Tebi $ pa priporočam da tem Lizikam nič ne spročaš , sej je to itak njen namen da se čim manj piše tukaj po forumu ker mamo sve tako krasno, baah ni čudno da je ta forum mrtev.

Lp

LOL
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty Fantje umirite konje

Objavlja  LIZA 04.01.09 16:38

Ne kar počez, lepo Vas prosim.
Napiši: Dne 04. 01. 2009 sem upravljalca preko priporočenega pisma zaprosil za razlago postavk...
IN POTEM , ČE V TEDNU DNI NE BO ODGOVORA, SPOROČI NA FORUM, DA JE TA IN TA OSEBA confused

Ti sicer verjamem, da si gospo Jano poklical, a kje imaš črno na belem? IN TO ŠTEJE, ne nazadnje takrat, ko zadeva pride na sodišče.

Sicer pa nikakor vnaprej ne zagovarjam UPR, poznam pa vsaj približno zakonska določila in to, kar šteje ko se konflikt razčiščuje pred arbitražo. TRDITVE BREZ DOKAZA ŠTEJEJO NIČ, dragi moji fantje. Zato se raje "razrepenčite" in napišite vse na kos papirja in ga priporočeno pošljite na upravljalca UPR, pa kopijo na KZ in kopijo na Urad za varstvo potrošnikov!

PA BOSTE (BOMO) VIDELI !!!!!!!!!!!!!!

Vaša Liza! Smile

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LOL 04.01.09 17:28

Pa ti si res 'Adijo' osebek,...kdo pa je reku da nisem pisno poslal in po mailu,....ne res se mi ne da z kvazi pri(pravniki) tukaj dopisovati. Sploh pa ko sem prebral spodaj da je gospa kr svojga moža najela da kartone odvaža iz garaže in glej ga zlomka vsak mesec točno za 780 EUR-rov, vsa sreča da mamo dobrega predsednika sveta k to obelodani in upam ce se ne bo v kratkem kaj spremenilo da zamenjamo to taraparijo od UPR-ja.

lp

LOL
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty DEJSTVA FANTJE !!!!!

Objavlja  LIZA 04.01.09 18:19

Kaj ste poslali priporočeno? Lahko obelodanite vsebino? Na dopis niste dobili odgovora?

Pozabimo na "baje je bilo tako" ! Tisto po mailu, kar ste "baje" tudi poslali na UPR, v pravnem smislu ne šteje, pa naj se spoštovani sosed še tako šopirite !!!
Torej kot rečeno, SEM ZA ZAMENJAVO UPRAVNIKA, če ta ne opravlja svojih nalog. A preden dam svoj glas za to, hočem imeti na dlani vsa dejstva.

Torej dragi sosed:
- KATERE PROBLEME STE KOT SOLASTNIK SKUPNIH PROSTOROV IZPOSTAVILI PRI UPR IN NANJE NISTE DOBILI ODGOVORA? (seveda štejejo priporoke!)

Je med pripombami morda:
- vlaga, ki je prepojila marmornata tla v kleti (garaži)
- spolzka tla v garaži, ki so neustrezna!
- nerešen odtok vode iz garaž v primeru naliva in velikih količin snega?
- dejstvo, da marmorna tla niso ustrezno zaščitena s premazom (kar stane čez prst 5.000,00 EUR), pa zato v "fugah" veže vlago in umazanijo.
- slabo položeni tlakovci na skupni ploščadi med A in B
- da nismo dobili premopredajnega zapisnika med UPR in KZ !
- škoda, ki jo delajo razni podizvajalci KZ (popokane ploščice po hodnikih od lestev, poškodbe v dvigalu, prahu in umazanije...etc...)
- neurejene zelenice okoli bloka, ki so polne kamenja?

To je pobrano iz foruma in videno na moje oči. Ste opazili še kaj drugega dragi sosed? Ste razen mailanja in pisanja po forumu naredili kaj konkretnega, kar šteje v dobro vseh nas?
Pa brez vrednostnih sodb, osebnega obtoževanja in podobnih nedostojnosti prosim!

DEJSTVA FANTJE !!!! Vaša LIZA

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LOL 04.01.09 18:33

LIzA a si ti ena mala lizika zlo majckena k se skriva v kotu in vpije v prazno. Ne skrbi tudi za to je bilo poskrbljeno,predsednik sveta je dobil vse od mene, in kar si naštela je več kot polovico mojih pripomb poslanih in predsedniku in UPR-ju. HOV HOV .......

LOL
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty VEČ KOT POLOVICA....

Objavlja  LIZA 04.01.09 18:59

OK, dragi sosed, zapisal si, da je to več kot polovica tvojih pripomb, torej recimo 60%. Kaj pa je drugih 40% JIH LAHKO NAŠTEJEŠ?

Če je pripombe dobil gospod predsednik, še vedno to ne pomeni, da so že na UPR, ali pač?

Lep večer, tvoja LIZA

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 05.01.09 0:07

da ni tale liza iz uprja Very Happy

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  LOL 05.01.09 13:24

Itak da je, lahko je pa tud pripravnica na zvezi potrošnikov se prav še taka mlada LOLIPOP lizika.

LOL
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 05.01.09 14:51

Ali ni potrata časa brati tole "prepucavanje" na forumu? Ga ne bi uporabili za kaj bolj uporabnega za nas?

Da se vrenem nazaj na prvo vprašanje, glede Telekomovih skupnih stroškov. Poklical sem upravnico, ki mi je razložila, da ti stroški nastali zato, ker smo (je upravnik) naročil dve analogni telefonski liniji. Eno za poziv iz dvigala v primeru zastoja dvigala na pristojno servisno službo in drugo za povezavo požarne centrale z podjetjem VSS varovanje, ki naj bi se odzvali na tak alarm v 15 minutah. To je vse lepo in prav, vendar še vedno mislim, da so stroški iz tega naslova preveliki in bi res rad videl te račune.

Me prav zanima kdaj nam bo UPR predstavil že tolikokrat omenjeno spletno aplikacijo, preko katere bomo imeli lahko vsi stanovalci on-line vpogled v vse nam zaračunane račune. Na zadnjem sestanku A bloka je bilo rečeno "po novem letu". Fajn, vendar po katerem?

Zaenkrat mislim da lahko za preverbo računov zaprosimo naš nadzorni odbor, ki bo to opravil z upravnico za vse nas.

talker2

Število prispevkov : 12
Registration date : 27/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Pika 05.01.09 15:39

$ je napisal/a:Ker so enormne položnice, ki nam jih pošilja upravnik, trn v peti vseh A-jevcev in B-jevcev odpiram novo temo.

Za začetek predlagam, da poskušamo skupaj razvozlati nerazumljive postavke na položnicah:
- kaj so storitve Telekoma (za december so bile celo 3x v skupnem znesku več kot 160EUR)?????
- kaj je naročnina Telekom (za december smo plačali celo 2 naročnini v skupnem znesku več kot 150EUR)????
- protipožarno (96EUR)

A nas ima slučajno kdo za norca, da plačujemo Telekomu za fantomske storitve več kot 300EUR na mesec.

Po obrazložitvi upravnice so pomotoma fakturirali porabo in naročnino Telekom za obdobje od maja do avgusta 2008,ki bi jo morali zaračunati Kraškemu zidarju. Se pravi je potrebno ta dva zneska odšteti od skupnega zneska računa. Upravnica je povedala, da bodoti zneski odšteti pri novi fakturi, kdor še ni plačal, pa naj plača ustrezen znesek.

Pika

Število prispevkov : 7
Registration date : 22/12/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 05.01.09 16:06

svasta tale upravnica

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty PLIN, OMFG!!!

Objavlja  Loozah 05.01.09 21:50

Ravnokar me je v nabiralniku čakalo res neprijetno presenečenje. Račun za plin od 4.11. do 31.12 v znesku 300EUR!!!

Meni se zdi to nemogoče. Stanovanje zvečer ogrevam na 24, ponoči in čez dan, ko je prazno, pa na 21. V stanovanju živiva 2, ki tudi pretirano ne trošiva vode ali zračiva.

Porabo 430m3 (toliko imam na števcu) si ne znam predstavljati, zanima pa me kakšne izmere imate vi, če se ljubi komu pogledat na števec.

Prosim, če sporočite vaše zneske, da malo primerjamo.

Loozah
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty PLIN

Objavlja  Sonce 05.01.09 22:25

Tudi mi smo dobili zelo visok račun za plin - 334 €, pa sploh še ne živimo tam.
Lp.

Sonce

Število prispevkov : 10

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 05.01.09 23:58

Jest sem tudi dobil 305E, sam to zaradi pavšala. Drugače mam porabo 100m3 sam se nisem vseljen.

Ta pavšal se pa skensla brez problema, sam dopis se pošlje potem pa vsak mesec sporočaš stanje.

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 06.01.09 0:00

Looz sam sej 24 je kr velik, meni je tle sosed razlagu da tale ogrevanje vode dost pokur k ma en bojler notr al kaj

ne vem točn se res ne spoznam na te stvari, če kdo ve lahko mal razloži

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rands 06.01.09 0:07

Jaz sem pa prepričan, da ne gre za noben pavšal, ampak napako.
Nam so za obdobje 19.11. - 31.12. obračunali porabo 256 m3. Stanje na števcu pa je bilo 3.1. 251 m3.
Pri prevzemu je bilo stanje števca 104 m3, kar je pravilno upoštevala ob prvem računu tudi Energetika, ki je na dan 18.11. upoštevala stanje števca 135 m3. Tako so razliko med 135 in 104 tudi zaračunali. Tako bi sedaj morali obračunati porabo v razliki med cca. 251 in 135 m3. Oni pa so usekali kar kumulativo od samega začetka oz. ničelnega stanja.

Ko to pošljem, začnem pesnit pritožbo...

Lp, Rok

Rands

Število prispevkov : 3
Registration date : 05/01/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Loozah 06.01.09 0:09

Ravno v tem je fora, da to ni pavšal, ampak so naredili poračun glede na dejansko porabo. Sej skozi leto po moji kalkulaciji pride cca 100m3 na mesec, ker pač v poletnih mesecih ne kuriš.

V glavnem, po prvem šoku in razmisleku sem izračunal, da bo storšek za plin povprečno okoli 80 EUR mesečno.

Sem pa takoj šaltal na 21 stopinj pa obleku dodaten pulover. Smile Vseeno je v teh časih 300 EUR kar šok, glede na vse stroške povezane s selitvijo.

A ima kdo res podatek, koliko odpade na ogrevanje vode približno (če ne prej bomo izvedeli poleti Smile).

lp

Loozah
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Loozah 06.01.09 0:15

Rok, koliko si imel porabo na števcu ob prevzemu???

Na mojem prevzemnem zapisniku piše da je bilo takrat stanje 1,345m3 (en kubik pa še malo). Sedaj malo dvomim v to, kako so pri tebi lahko porabili 100 kubov še predno si prevzel, pri meni pa 100krat manj?

U glavnem, drago je ko pes.

Loozah
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rands 06.01.09 0:23

Odkrito povedano mi je čisto vseeno koliko je bilo porabe do prevzema in kako jim je to uspelo zakurit.
Dejstvo je, da je zame merodajno stanje navedeno v prevzemnem zapisniku in da je Energetika to stanje upoštevala ob prvem računu.
Tako razlaga s pavšalom ne pije vode...

Lp, Rok

Rands

Število prispevkov : 3
Registration date : 05/01/2009

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty POVŠAL_CENA PORABE

Objavlja  LIZA 06.01.09 2:20

V pogodbi, ki jo je Energetika poslala v podpis preden so poslali račun (po moje smo jo dobili vsi!), je jasno ločen povšal od cene porabe. In sicer je to:
pri porabi 201 - 500 Sm3/leto 3,55 EUR/Mesec cena porabe je 0,127 EUR/Sm3
pri porabi 501 - 1500 Sm3/leto 3,55 EUR/Mesec cena porabe je 0,127 EUR/Sm3
pri porabi 1501 - 2500 Sm3/leto 5,13 EUR/Mesec cena porabe je 0,1145 EUR/Sm3

Tudi številka za pojasnila je, da ne bomo ugibali povprek: 01 5889 384, se mi pa zdi, da se
iz teh podatkov da izračunati ceno.

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

STROŠKI-položnice Empty NI PANIKE

Objavlja  LIZA 06.01.09 11:21

Kot rečeno, pokličeš na zgornjo številko in poveš trenutno porabljen plin v m3 in predvideno letno porabo (npr. 1100 m3). Prijazna gospa si to zapiše, stornira staro pogodbo in račun in obljubi, da dobiš novo pogodbo in nov račun.

Vse staro je prezpredmetno!!!

Obračunavali so povšal in seveda vzeli veliko večjo porabo od realne - da bi pač leto dni obračali naš denar!
A se da zmenit!

LIZA

LIZA
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 1 od 2 1, 2  Next

Nazaj na vrh

- Similar topics