Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

telekomunikacijska infrastruktura

+5
denden
Boshti
bjakeb
Looz
Admin
9 posters

Stran 2 od 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

telekomunikacijska infrastruktura - Page 2 Empty Re: telekomunikacijska infrastruktura

Objavlja  GreGor 30.10.08 13:42

Evo monter za siol pride v ponedeljek Very Happy

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

telekomunikacijska infrastruktura - Page 2 Empty Re: telekomunikacijska infrastruktura

Objavlja  uporabni 30.10.08 14:49

Zanimivo, men so rekli, da bo trajalo 3 tedne do 1 meseca, pa tud pridejo že v ponedeljek (po 4 delovnih dneh). Morda jim posel upada - recesija pa to...

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looz 30.10.08 15:46

Jaz sem pa naročil včeraj. Sem prepričan, da mi ne pride v ponedeljek. Tako bistri pa niso, da bi tri nove naročnike naenkrat prišli vklopit.

Looz

Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 30.10.08 16:18

Ma ne, gregor in jaz sva isti dan naročila. Danes so zgleda dali plan za nasledn teden in isti monter naju poklical.. in itak pride, kadar se zmenis.. more pa kao to zaklucit u naslednih 14 dneh...

zdej pa ti cakaj, kdaj bodo tvoj nalog sprintal Wink

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 30.10.08 16:27

l00z ce mene hitr priklopjo, ti bom moj internets posodu, itak si skor nad mano Smile

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  uporabni 06.11.08 11:10

Torej mene so v torek priklopli na to optiko in stvar deluje OK. Imam pa vprašanje glede tega prospero modema. V navodilih piše da prideš do nastavitev preko IP 192.168.1.1 - to naj bi bil default nastavitev modema. Jaz tega IP v omrežju nimam - če dam ipconfig se mi prikaže samo notranji naslov moje mašine, IP od modema pa je nek dinamični - zunanji 89. ...

Kako torej pridem do teh nastavitev za modem. Ima kdo kakšno idejo?

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looz 06.11.08 13:56

mene priklopjo, dons, mogoče ti jutri lahko pomagam...

Looz

Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008

Nazaj na vrh Go down

telekomunikacijska infrastruktura - Page 2 Empty IP

Objavlja  redstele 06.11.08 15:27

Vpiši IP 192.168.1.1. v web browser , potem vpišeš user/pass ce nisi nic spreminjal se mi zdi da je user/user al pa admin/admin in prides notri v konfiguracijsko aplikacijo za optični modem.

redstele
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  uporabni 06.11.08 17:29

Ja sej to mi je čudno, če vpišem 192.168.1.1. v browser nič ne najde - tudi pingat tega IPja ne morem.

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 06.11.08 21:14

A maš mrežno nastavljeno, da avt. dobi ip?

Če maš še poglej ker ip maš lokalno dodeljen(če je vse ok naj bi mel 192.168.1.2(če nisi nič spreminju)

GreGor

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  uporabni 07.11.08 10:00

Čudna stvar je bila to, včeraj zvečer pa mi je zadeva začela vredu delat. Tudi ipconfig je pokazal lepo gateway 192.168.1.1 in sem gor prišel tudi preko brskalnika. Nimam pojma kaj je bilo prejšnji dan. Seveda sem se pa včeraj hecal z drugo rečjo, saj sem laično mislil, da lahko iz vseh petih vtičnic pristopam do interneta, ne samo tam, kjer sva z monterjem preizkusila. No pa krajšem šraufanju omarice in dodatnem povezovanju vtičnic v omarici in modema, sem tudi to uredil. Ob tem pa preklinjal, ker delajo tako butaste omarice, da modema normalno sploh ne moreš spravit not - preširok je, pa še napajalnik dela gužvo, da se vratca ne zaprejo.

uporabni
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 07.11.08 11:21

Omarice so horror, baje je sicer opcija, da odsraufas uno vtičnico in jo notri položiš...

V vseh vtičnicah pa seveda ne bo delal, je treba povezat najprej, itak ma pa stvar cele 4 izhode..

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 08.11.08 1:04

Al pa vrata snameš, jest sm tako naredu sicer je bolj hecno, ampak saj vžgal se mi ne bo vse skup notr:))

GreGor

Nazaj na vrh Go down

telekomunikacijska infrastruktura - Page 2 Empty Kabelska TV preko optičnih povezav

Objavlja  talker2 11.11.08 11:24

Naročil sem Telekomovo Kabelsko TV preko optičnih povezav. Sicer je slika zelo dobra na večini programov, dogaja pa se sledeče:
Opazil sem da je slika slaba na programih SAT1 (C43) in VOX (C44) ter na VH1 (S23) in MTV2 (S24). Slika je popačena in daje občutek kot da bi nekaj motilo signal na teh frekvencah.
Prav tako se mi večino časa pojavljajo zebraste črte, ki "potujejo" od levega spodnjega kota televizorja proti zgornjemu desnemu kotu. To je vidno predvsem na POP TV (C9) in še na nekaterih drugih programih. Zanimivo je da imata programa SLO1 in SLO2 zelo lepo sliko brez najmanjših motenj.

Najprej sem mislil, da bi znal biti problem v omarici kjer je konverter (Optika>Koaksialni kabel) zato ker je napajalnik za konverter zelo blizu koaksialnega kabla. Sem ga testno zvezal preko podaljška na drugo vtičnico, vendar ni bilo prav nobene razlike.

Zanima me, če ima še kdo podobne izkušnje preden podam prijavo o napaki na Telekom.

talker2

Število prispevkov : 12
Registration date : 27/09/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 05.01.09 15:07

Probleme s kabelsko TV sem že pred časom odpravil s Telekomovim serviserjem.

Prvi problem je bil ker mi ob prvi instalaciji konverterja (optika>koaksialec) niso instalirali tudi DUŠILKE SIGNALA. Prav neverjetno je (po besedah serviserja) problem na optiki ta, da je TV signala PREVEČ (jaz sem imel izmerjeno 92 dB) in ga je zato treba zmanjšati (na cca. 70 db), drugače se pojavljajo v prejšnjem postu omenjene črte po ekranu televizorja, ki ni narejen za tako močen signal.
Problem s posameznimi kanali pa je v bil v nekvalitetnem koaksialnem kablu (bel, kupljen nov v Big-Bangu!). Ko sem ga zamenjal z bolj kvalitetnim (takim ki sem ga dobil zraven HD Recorderja, ki ima očitno boljši oplet in nekekšno dušilko na koncu) je sedaj vse v najlepšem redu in povsod super dobra slika.

talker2

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 05.01.09 15:59

A mas na tej stvari vse kanale, ki jih imaš na IP TV?

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 05.01.09 16:40

Programska shema Telekom kabelske TV je tukaj http://www.telekom.si/zasebni_uporabniki/televizija/kabelska_tv/programska_shema/
Mislim da dobiš veliko, glede na to da je mesečna naročnina 12,94 €. Jaz IP telefona in Interneta (preko optike) ne potrebujem, ker mi mobitel in internet (Mobitelov paket Internet neomejeno preko USB 3G modema Ovation MC950D) plača služba Laughing in dela super (download 1,5 - 4 MB/sec, upload 0,5 - 1,5 MB/Sec). Bazna postaja je na gasilnem domu Vič, signal 5 črtic, vedno se poveže na HSUPA tehnologijo. Za moje potrebe več kot dobro. In zakaj bi plačeval 30 € na mesec za trojčka če ni potrebno...

Dam raje malo več upravniku... lol! hehe

talker2

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Šuška 24.01.09 2:12

A zaenkrat smo kar obsojeni na Telekom (to mi ne diši preveč - kje je tu svoboda izbire - bi bilo pa precej neelegantno, da bi nekdo tretji po bloku (še nabolj bi mi šlo v nos pa po stanovanju Evil or Very Mad) potegnil estetsko precej grd kabel)? Kaj pa ta brezžična varianta, a to špila? Jaz se sicer še nisem preveč posvetila temu, ampak mi ni čist jasno... doma (selitev v sončavo zna še trajati) imam en računalnik brezžično prek routerja in sem čisto penasta, ker moram router kar pogosto resetirat (pa nisem kupila glih najslabšega routerja). In če ti ga zmontirajo v tisto škatlo nad vrati (če se ne motim), bi morala vsakič plezat tja gor Rolling Eyes? Bega pa me tudi to, ker ti baje, recimo od 10 mega paketa, TV pokuri ene šest in ti za internet ostane samo štiri Question Zaradi slednjega sem razmišljala o kabelski TV, ampak je izbira programov tako žalostna No

Šuška

Število prispevkov : 16
Registration date : 24/01/2009

Nazaj na vrh Go down

telekomunikacijska infrastruktura - Page 2 Empty šuška...

Objavlja  sosed 24.01.09 21:04

evo, telekom ti nudi optiko z osnovno hitrostjo 20/20 mbit/s...

siolTV gre sicer preko IP omrežja, ampak ne zajeda tvoje "računalniške" pasovne širine, ne skrbi...

Če moraš router reštartat pogosto, imaš slab ruter, tudi če je bil zelo drag.

V omarici nad vrati za router ni dovolj prostora, tako da ti ne bo treba plezati gor za reštart, ampak boš morala to početi kje drugje...

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Crt 26.01.09 2:47

Jaz sem siolov router kar spravil v omarico nad vrati. Je bilo precej "šraufanja", saj sem moral elektriko odvijačiti in nato vzeti tisti drsnik ven, ter še nekaj malenkosti, ampak potem ko vse narediš gre router lepo notri. Reštartaš pa ga lahko enostavno tako, da mu varovalko "ven vržeš".

Crt

Število prispevkov : 5
Registration date : 24/12/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 26.01.09 10:26

Ja modem od Siola pride notri, dodatni wireless router pa ne.

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  talker2 26.01.09 10:31

Lahko pa zahtevaš od Siola USB ključek, ki se ga vtakne v njihov router in je v bistvu brezžična dostopna točka. Dobiš ga brezplačno zraven Siolovega routerja, le zahtevati ga moraš.
V tem primeru imaš vse v omarici in tudi brezžičen signal lepo nese po celem stanovanju.

talker2

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 26.01.09 11:04

No ja, me zanima kako boš zadovoljen s to rešitvijo glede stabilnosti ali signala, prav tako si dokaj omejen pri postavljanju domačega omrežja, ampak če ti to zadostuje, ja, potem je ta varianta kar elegantna rešitev...

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 26.01.09 18:15

mam ta siol usb kljucek pa ni bas nesto.

bom kupil router.

drugace je pa za to plasticno skatlo od omarice se nekaj placa, tako da se je bom najbrz lotil z zago.

bjakeb

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Šuška 26.01.09 20:26

Jaz sem zdaj malce zgubljena. Se pravi, je optični kabel pripeljan do omarice nad vrati, naprej imaš pa varianto, da si omisliš svoj router za brezžično omrežje oz. zaprosiš za nek usb ključ (ki po navedbah sodeč ni bog ve kaj) ali pa kabelček po stanovanju fizično pripelješ do računalnika in bo še najbolj ziher varianta Question Kakorkoli že, je pa Twisted Evil , da se Telekom dobesedno monopolira v stavbo (baje T2 in podobni odpadejo, a ne?) in njihova 'feršterkarija' ne gre v omarico - se pa opravičujem, če so ga tu spet pihnili na Zidarju.

Šuška

Število prispevkov : 16
Registration date : 24/01/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Stran 2 od 3 Previous  1, 2, 3  Next

Nazaj na vrh