Viška sončava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Privatizacija hodnika (A blok)

3 posters

Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty Privatizacija hodnika (A blok)

Objavlja  Sončnica 30.12.08 11:44

Pozdravljeni,

zanima me, kaj si ostali stanovalci mislite o posegu, ki si ga je privoščil lastnik stanovanja v A bloku, terasna etaža, severno stanovanje.

Gre namreč za to, da si je povsem samovoljno prestavil vhodna vrata za cca 5 metrov naprej v hodnik in si s tem brezplačno, brez soglasij, pridobil cca 10m2 stanovanja.

Meni se to zdi skrajno neokusno in nedopustno. Priznam, da njegov poseg na moje bivanje v soseski nima prav nobenega vpliva, vendarle pa gre tu za skupno lastnino, ki je opredeljena v pogodbah in sem malo občutljiva na take ignorantske posege v nekaj, kar smo pravzaprav lastniki vsi. En red mora biti in tako dejanje mora biti nedopustno. Kaj preprečuje ostalim, da ne ravnamo enako? Lastniki atrijskih stanovanj si lahko atrije raztegnejo še za kakšen meter, ostali lastniki stanovanj pa tudi lahko skrajšajo hodnike.

Ko sem bila na obisku v B bloku, sem opazila, da ko se luč prižge v hodniku bloka A v terasi, se avtomatično prižge tudi v stanovanju našega soseda, ki mu je bilo osnovno stanovanje s 170m2 tako utesnjeno, da si je pač prilastil še malo hodnika, dve okni, našo luč, in ne nazadnje tudi elektriko. No verjamem, da bo tisto žarnico, ki je bila včasih del hodnika, sedaj pa mu nadležno sveti v stanovanju, prej ali slej uredil. Dragi sosed, če ti tista luč crkne, si po mojem upravičen, da ti jo zamenja upravnik na skupne stroške, saj je del hodnika.

Morda pretiravam, zanima me mnenje ostalih. Zaradi mene se lahko tudi dogovorimo, da si lahko vsak od sosedov, ki mu pozicija stanovanja to omogoča, omisli podobno izboljšavo.

Sončnica
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty SE STRINJAM

Objavlja  Kababuli 30.12.08 14:29

Model je dohtar in misli, da je nad vsemi. Treba bi mu blo zazidat vhod v stanovanje s cegli, da bi moral razbijat, al pa mu s sekiro razbit vrata. Drgač pa jaz bi šel v tožbo proti njemu, da bo povrnil vse stroške itd. Žalostno je to, da to naredi nekdo, ki že tako in tako ima eno največjih stanovanj, ki je več kot dovolj veliko za tročlansko družino.

Drugače pa je ta dohtar pritiskal že na Kraški Zidar, da mu to naredi, ko pa tega niso hoteli je čez en vikend to samovoljno naredil. Tuklaj bi pričakoval od upravnika da sproži tožbo proti lastniku v imenu nas ostalih stanovalcev.

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty Re: Privatizacija hodnika (A blok)

Objavlja  bjakeb 30.12.08 21:34

Ja, začnite pritiskat na upravnika, da to zrihta. konec koncev je za to plačan.

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  GreGor 31.12.08 1:32

A lahko kdo kaksno sliko pripne, to bi pa res rad vidu kako je uštimu

GreGor

Število prispevkov : 25
Registration date : 05/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kababuli 31.12.08 9:50

Uštimal je zelo dobro, sploh se ne opazi, da je prestavil hodnik, ampak to ne zmanjšuje teže njegovega dejanja. me zanima, kaj bi bilo, če bi se poklicalo policijo in ga prijavilo, da je ukradel nepremičnino?

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bjakeb 31.12.08 10:31

nič, ker tatvina je, če kdo komu vzame tujo PREMIČNO stvar.

Tukaj mora definitivno ukrepati upravnik, kot zastopnik etažnih lastnikov - ker gre dejansko za poseg v skupno lastnino in vložiti ustrezna pravna sredstva.

za motenje posesti je najbrž tridesetdnevni rok že mimo..

bjakeb

Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Looza 31.12.08 15:36

Vprašanje koliko nas bo to koštalo, če se bo upravnik spuščal v tožbe... Sicer bi dobili lepo vse nazaj, ampak zna se zavleči. Najbolje je da ga prijavimo na DURS, da goljufa pri NUSZ Smile.

No, meni se ne zdi prav, da se taki posegi delajo na tak način. Verjamem, da lastnik stanovanja misli, da je njegovo dejanje povsem nedolžno in da s tem nikomur ne škodi, ampak v bistvu gre za precedenčno dejanje, ki ima za verjetno posledico nadalnje kraje skupne lastnine od strani ostalih stanovalcev. Meja mora biti nekje postavljena in gotovo to dejanje sodi v tista, ki so na napačni strani te meje.

lp

Looza
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty Skupna elektrika

Objavlja  Johny 09.01.09 14:47

A mislite, da gospdo koristi elektriko iz bivše skupne vričnice, ki je sedaj v njegovem stanovanju ali je bil tako fer, da jo je zazidal? Shocked Twisted Evil

Johny
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Johny 09.01.09 14:47

vričnice = vtičnice

Johny
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 09.01.09 15:04

Pri teh cenah plina mu priporočam 4 X 2500W kaloriferje... Čeprav to toliko pokuri, da se že na skupnih stroških pozna pa vprašanje če je pripravljen to plačat Smile

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty dohtar

Objavlja  dohtar 11.01.09 23:36

upravnik vsekakor mora ukrepati, enako glede parkirišč; če ne bo, pa s tožbo nad njega;

dohtar
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kababuli 16.01.09 12:59

Zelo bi pohvalil delo upravnega odbora bloka v zvezi z ravnajem dotičnega dohtarja. Ponudili so mu najemnino ali nakup. V primeru nakupa potrebuje 100% soglasje, ki ga zagotovo ne bo dobil, za najem pa potrebuje 50% soglasje in pa najemnino 1380 EUR letno. To se mi zdi zelo dobra rešitev, paziti pa je potrebno na 2 stvari:
- najemnina se mora enkrat letno uskladiti z inflacijo
- najemna pogodba naj bo za določen čas (1 leto) in in se vsakoleto samodejno obnavlja, razen če več kot 50% lastnikov zahteva prekinitev pogodbe

Lp

Kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  sosed 16.01.09 13:02

A je elektrika vključena v najemnino? Very Happy

sosed
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty najemnina

Objavlja  gost 16.01.09 18:40

Ali se vam ne zdi, da je najemnina prenizka? Ko se bodo v ta poseg spustila druga podobna stanovanja bomo z lahkoto obogateli ...blok kar naenkrat ne bo imel nobenih izdatkov - vse bo iz najemnin..... Very Happy

gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty NAJEMNINA

Objavlja  25 16.01.09 20:00

Najemnina je ok, lahko jo damo za nedoločen čas in izdelamo ponudo še za blok 25.
Za 10 let damo 5% popust in denarce usmerimo v nadstandard: ograja in domofoni zunaj pri vhodu na skupno ploščad!!!!!

Hvala dohter!

25
Gost

Nazaj na vrh Go down

Privatizacija hodnika (A blok) Empty najemnina

Objavlja  najemnin 17.01.09 17:20

pri najemnini je potrebno upoštevati še davke, pa ste na nuli, samo težave z napovedovanjem, kot je bil rok pred par dnevi, da o tem, da ste kot lastniki dolžni najemniku tudi vzdrževati prostor, ne govorimo, ali pa to, kako lahko upravnik sploh daje ponudbe, ne da bi prej lastnike o tem povprasal in dobil navodila, med tem pa zamudi vse roke za motenje posesti itd itd itd

dajati potuho nekomu, ki krade, je res dobra lekcija

mi bomo kar hodnik zaprli, pa sosedom zaracunali dostope do stanovanj, klinc pa sluzba, ce se da tako lepo sluzit

da o garazi ne govorimo, sina na kapijo, da bo vrata odpiral, parkirnina sitnica, ko pa ne boste imeli na svojih parkingih kje parkirat, pa za minimalno ceno tudi to uredimo, tako kot si je jaguar uredil

se nauci vilce in noz uporabljat, pa misli, da je gospod, boh vam pomagi vsem skupaj, kaj res ne znate cenit lastnine, ki ste jo baje tako drago plačal, al so vam vse starši kupli pa ne znate cenit

najemnin
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  kababuli 20.01.09 10:26

Kar se tiče davka, verjetno ste se šalili, ko ste zapisali, da ti davek zmanjša prihodek od najemnine na nulo. Zmanjša se ti le za določen procent. Zraven se zmanjša tudi skupna površina za čisčenje in pa najemniku se povečajo vsi stroški, ki so vezani na kvadraturo, to pa je že nekaj, ali pač ne?
Kar se tiče tega, da smo dolžni skrbeti za prostor, ki naj ga bi kradljivi dohtar najel, se to da opredeliti v pogodbi, ali se morda motim?
Če nekomu oddaš prostor, ki v bistvu ni uporabljan, potem po mojem mnenju znaš ceniti lastnino veliko bolje, kot če je prostor neizkoriščen. Ali pač ne?
Jaguar (vozi ga majhen Italijan z dolgimi kodrastimi in naoljenimi lasmi) parkira zdaj zunaj, ker je spoznal, da mu bodo jezni stanovalci avto v garaži bolj uničili, kot lokalne bande zunaj objekta, ali pač ne?
Garaža se zaenkrat še vedno odpira ali pač ne?
Dragi soforumovec, svetujem vam več masturbacije, ker sprošča napetost, ali pač ne?

kababuli
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Kraški_zidar_je_šalabajze 03.03.09 16:27

Ma ste pa res cigani. Prisvajate si kar ni vašega, kradete drug drugemu, svinjate naokoli,... Pa stvori, kdo ste?

Kraški_zidar_je_šalabajze

Število prispevkov : 4
Registration date : 19/02/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics