Varovanje ploščadi
4 posters
Stran 1 od 1
Varovanje ploščadi
Pozdrav,
na forumu se je pojavilo že nekaj vprašanj na temo varovanja ploščadi in igral zaradi vandalizma
in zbiranja okoliške mladine v poletnih mesecih.
Kolikor sem uspel razbrati gredo akcije v smeri, da bi pridobili varnostnika in/ali pa ploščad
zaprli z vrati, ki bi jih bilo možno zaklepati.
Jaz se vsekakor strinjam, da bi bilo potrebno preprečiti zbiranje okoliške mladine na ploščadi. Konec koncev je
to naša skupna lastnina. Zato bi tu samo zbral vse predloge, ki sem jih zasledil in dodal še nekaj svojih ter vas
povabil, da še sami prispevate, kakšno dobro idejo.
Torej možnosti so:
1. najamemo varnostno službo, ki varuje ploščad in garaže ter skupne prostore v popoldanskih in večernih urah,
2. zapremo ploščad z vrati na obeh straneh in tako preprečimo prehodnost ploščadi,
seveda ni možno zaklepati vrat zaradi dostopa do vhodov v stavbi A in B.
Tu bi mogoče predlagal, da zaklepamo samo eno stran, npr. tisto proti šoli in s tem preprečimo prehodnost.
3. Sedaj ko ima KZ postavljene še te provizorične ograje okoli igrišč (oranžne ograje) nisem opazil zbiranja mladine.
Kaj pa če bi tudi mi ogradili igrišča s podobnimi zelenimi ograjami (plastificiranimi) in bi zaklenili samo igrišča,
prehod pa pustili odprt?
4. Postavimo varnostne kamere in dajemo opozorila v stilu 'objekt je pod video nadzorom'.
Torej kakšno je vaše mnenje?
na forumu se je pojavilo že nekaj vprašanj na temo varovanja ploščadi in igral zaradi vandalizma
in zbiranja okoliške mladine v poletnih mesecih.
Kolikor sem uspel razbrati gredo akcije v smeri, da bi pridobili varnostnika in/ali pa ploščad
zaprli z vrati, ki bi jih bilo možno zaklepati.
Jaz se vsekakor strinjam, da bi bilo potrebno preprečiti zbiranje okoliške mladine na ploščadi. Konec koncev je
to naša skupna lastnina. Zato bi tu samo zbral vse predloge, ki sem jih zasledil in dodal še nekaj svojih ter vas
povabil, da še sami prispevate, kakšno dobro idejo.
Torej možnosti so:
1. najamemo varnostno službo, ki varuje ploščad in garaže ter skupne prostore v popoldanskih in večernih urah,
2. zapremo ploščad z vrati na obeh straneh in tako preprečimo prehodnost ploščadi,
seveda ni možno zaklepati vrat zaradi dostopa do vhodov v stavbi A in B.
Tu bi mogoče predlagal, da zaklepamo samo eno stran, npr. tisto proti šoli in s tem preprečimo prehodnost.
3. Sedaj ko ima KZ postavljene še te provizorične ograje okoli igrišč (oranžne ograje) nisem opazil zbiranja mladine.
Kaj pa če bi tudi mi ogradili igrišča s podobnimi zelenimi ograjami (plastificiranimi) in bi zaklenili samo igrišča,
prehod pa pustili odprt?
4. Postavimo varnostne kamere in dajemo opozorila v stilu 'objekt je pod video nadzorom'.
Torej kakšno je vaše mnenje?
zenaj- Število prispevkov : 5
Registration date : 07/10/2008
Re: Varovanje ploščadi
1. da tega ne rabimo, ker:
- ko bo folk še v Bju bo ful manj folka tam na igralih,
- za poskodbe zaradi vandalizma imamo bajto zavarovano,
- je to strosek odveč,
- ker ni dvakrat za rečt, da bo varnostnik z mulci kadil jointe na igralih.
- ko bo folk še v Bju bo ful manj folka tam na igralih,
- za poskodbe zaradi vandalizma imamo bajto zavarovano,
- je to strosek odveč,
- ker ni dvakrat za rečt, da bo varnostnik z mulci kadil jointe na igralih.
bjakeb- Število prispevkov : 86
Registration date : 04/10/2008
Točka 3 mi odgovoarja. Ne bi bilo drago in po mojem bi mulce odvrnilo. pa se igrišče zvečer zaklene in je možno le stanovalcem priti na igrišče.
Lahko to še z vrati nezaklenjenimi na obeh straneh skombiniramo...
Še ostale možnosti
- Morda še strašilo (na vrata se da nalepka, dovoljeno za stanovalce in pa varuje Sintal. Saj ni treba, da res varuje, važn je da piše...)
- Organiziramo vaške straže oborožene s fračami in zračnimi puškami. Te straže nastopijo kot hodniški snajperisti....
- Najamemo ČG ali ALB mafijo, da na klic pride in prefuka vse, ki so okoli objekta. Zraven še poberejo davek v pekarni in kruh razdelijo med prebivalce...
- Dečefurizator; Zberemo milijon evrov na stanovanje in nato vložimo v razvoj novega skrivnega orožja, ki prepoznava stanovalce in nestanovalce...
- Na klopce vgradimo električne shockerje. Če nimaš ustrezne identifikacijske kartice te strese
- Najamemo ekshebicionista, ki vsakič, ko se nekdo poavi na igrišču pokaže svoj organ.
- Plačamo najmočnejšemu izmed zbrane družbe da prefuka ostale. Posnetke tržimo in prodajamo oglasni prostor...
- Napise, da gre za zasebno lastnino, prevedmo v HRV jezik in cirilico.
- Montiramo pršilni sistem z vodo, ki se sproži na daljavo. Tako lepo zaijemo debije. Nato se jim lahko tudi smejimo in jih ponižujemo.
- Cesto speljemo čez igrišči med blokoma A in B ter upamo, da bo v nekem normlnem času vse, ki so na igrišču povozilo...
Lahko to še z vrati nezaklenjenimi na obeh straneh skombiniramo...
Še ostale možnosti
- Morda še strašilo (na vrata se da nalepka, dovoljeno za stanovalce in pa varuje Sintal. Saj ni treba, da res varuje, važn je da piše...)
- Organiziramo vaške straže oborožene s fračami in zračnimi puškami. Te straže nastopijo kot hodniški snajperisti....
- Najamemo ČG ali ALB mafijo, da na klic pride in prefuka vse, ki so okoli objekta. Zraven še poberejo davek v pekarni in kruh razdelijo med prebivalce...
- Dečefurizator; Zberemo milijon evrov na stanovanje in nato vložimo v razvoj novega skrivnega orožja, ki prepoznava stanovalce in nestanovalce...
- Na klopce vgradimo električne shockerje. Če nimaš ustrezne identifikacijske kartice te strese
- Najamemo ekshebicionista, ki vsakič, ko se nekdo poavi na igrišču pokaže svoj organ.
- Plačamo najmočnejšemu izmed zbrane družbe da prefuka ostale. Posnetke tržimo in prodajamo oglasni prostor...
- Napise, da gre za zasebno lastnino, prevedmo v HRV jezik in cirilico.
- Montiramo pršilni sistem z vodo, ki se sproži na daljavo. Tako lepo zaijemo debije. Nato se jim lahko tudi smejimo in jih ponižujemo.
- Cesto speljemo čez igrišči med blokoma A in B ter upamo, da bo v nekem normlnem času vse, ki so na igrišču povozilo...
Kababuil- Gost
Morda ne bi bilo slabo med A in B zgraditi še en blok. Tako prostora za zbiranje ne bo, pa še clotna soseska bo dobila bolj uniformiran izgled, samj bi bilo veliko bolj podobno C in D, kot je zdaj.
Looz- Število prispevkov : 24
Registration date : 30/09/2008
Mislm, če niomate kaj pametnega za povedat potem je brezveze da se oglašate s takimi bebavimi pripombami. Zanaj je dal konkretne predloge in na tem je treba graditi. Menim da so za sedaj primerne variante 2,3,4. Z varnostniki zaenkrat ne bi pretiravali, če se bodo pa pojavili večji problemi pa je to tudi varianta. Ograja okol igrišč se mi zdi OK, morda je ne bi bilo treba niti zaklepat. Glede kamer se je neki govorilo, da naj bi jih celo KZ namestil na ploščad in bi se snemalo (ne vem pa kaj je sedaj na tem). Torej najbrž se bo nekaj storili, čeprav so posamezniki (upam da manjšina) proti temu (pa saj se vedno najde kdo ki komplicira).
uporabni- Gost
Se opravičujem za šalo. Od zdaj bom smrtno resen. Točka 3 torej je meni najbolj povšečna, ostale možnosti pa niso dobre. Tudi bloka ne bi gradili vmes. A je tako Ok?
Kababuli- Gost
uporabnik ob taki neumnosti človek težko reče kaj drugega...
Meni osebno se varovanje (pasivno ali aktivno) ploščadi ne zdi neumno, upam pa da tudi večini prebivalcev ne (vsaj take informacije krožijo). Čas pa bo pokazal, kako se bo stvar razvijala in v kakšne ukrepe bomo primorani.
uporabni- Gost
sočustvujem s tabo
ploščad
Jaz zdej se zbirajo zvečer ene 5 komadov pride z kolesi na velikem igrišču in lepo kadijo in puščajo smeti, atriji spodaj ne vidijo nič mi pa kao tud nič, ....počas bodo igrala uničena (tobogan naže rise od čevljov k se spuščajo po njem in cigareti po tisti masi k bo čez ene pol leta ko preluknjan sir. Mislm Da morm to urgentno rešiti razen če uživamo v bolognese omakcah malih fantkov.
red$- Gost
pejd jih pregnat
jaz bi tam nastimal luci na senzorje in pomojem je stvar resena. ali pa odsraufal igrala
jaz bi tam nastimal luci na senzorje in pomojem je stvar resena. ali pa odsraufal igrala
se strinjamKababuil je napisal/a:Točka 3 mi odgovoarja. Ne bi bilo drago in po mojem bi mulce odvrnilo. pa se igrišče zvečer zaklene in je možno le stanovalcem priti na igrišče.
.
najvertneje res ne, ker se nisem preseljen tja. ko se preselim grem pa lahko s tabo.
res ni treba takoj s topom streljati na muho.
res ni treba takoj s topom streljati na muho.
To ste pa res konstruktivni.
Ce nimate kaj za povedati, se ne oglasajte.
Na tak nacin ne bomo nikamor prisli.
Ce nimate kaj za povedati, se ne oglasajte.
Na tak nacin ne bomo nikamor prisli.
zenaj- Število prispevkov : 5
Registration date : 07/10/2008
zadnjic na sestanku smo nekako naumili, da najbrz pa le ni tko tezko, da bi zaprli ploscad in tja postavili domofone.
sicer ta upravnica skoz brani kz ampak to je nekako dojela, da ni neka blazna umetnost po garazi zvlečt kabel.
sicer ta upravnica skoz brani kz ampak to je nekako dojela, da ni neka blazna umetnost po garazi zvlečt kabel.
Meni se zdi še najboljša varianta, da se domofone "prestavi" in ploščad zapre - stroški bi bili verjetno v primerjavi z neko mesečno obveznostjo (ala varnostnik) zanemarljivi, pa še takoj si vsega rešen, saj v tehle časih nikoli ne veš, če ti prihodnji mesec glih sfali kašen soldek in si je zato bolje nakopati čim manj fiksnih stroškov.
Šuška- Število prispevkov : 16
Registration date : 24/01/2009
S to ploščadjo bo treba nekaj naresti. V soboto zvečer se je neka mularija zbirala med vhodoma obeh blokov in tam popivala. Sicer so se potem spravli proč (še pred 10 zvečer), toda za njimi so ostale flaše in kozarci (potem je to očitno v nedeljo nekdo počistil). Menim da to takšnih dogodkov vse več (posebej ko bodo lahko dostopne klopce na otroških igriščih), kar je potrebno preprečiti.
amonra- Gost
posračkana ploščad
Bodite pozorni, koliko drekov je na ploščadi! Sedaj po svežem snegu, se to lepo vidi.
Preprosta matematika nam pove, da se jih nabere čez leto več tisoč... In so večinoma rezultat "prehodnih gostov" naše ploščadi.
Torej vrata bodo nujna in domofoni pri vhodu na ploščad. Drugače bo dobesedno štala!
Preprosta matematika nam pove, da se jih nabere čez leto več tisoč... In so večinoma rezultat "prehodnih gostov" naše ploščadi.
Torej vrata bodo nujna in domofoni pri vhodu na ploščad. Drugače bo dobesedno štala!
lili- Gost
Stran 1 od 1